menuMENUHledat

Tesla a Toyota ukončují spolupráci

09.09.2014 13:42 | Zdroj: http://www.valuewalk.com
Tesla a Toyota ukončují spolupráci

Časopis Bloomberg Businessweek přinesl zprávu, že společnosti Toyota a Tesla hodlají ukončit prodej ektrického vozu Rav4 eletric, kterého se prodalo pouze 2 000 kusů za celé dva roky, co je na trhu. Od té doby, co upustily od tohoto partnerství, vydaly se různými cestami. Toyota se chystá vyrazit na trh s prvním vozem na palivové články, zatímco Elon Musk, výkonný ředitel společnosti Tesla, říká, že dopravní prostředky na palivové články nemají na budoucím automobilovém trhu žádné místo.

Nejmenovaný zdroj řekl v reportáži pro Bloomberg News, že vývojáři těchto dvou společností se dostali do střetu právě při vývoji Rav4 EV. Nicméně Musk označil vztahy s Toyotou jako „velmi dobré“. Právě dnes, po prvních dodávkách Tesla Motors Inc v Japonsku, stáhl Musk své prohlášení o palivových článcích a řekl, že správná hodnota je právě v testování nových technologií.

Naváže Tesla znovu partnerství díky nové megatovárně?

V červnu Musk jasně řekl, že právě baterie jsou důvodem, proč Tesla ukončila své partnerství s Toyotou. Také uvedl, že to bude trvat minimálně rok nebo dva, než naváže spojení s další automobilkou. Což poskytne společnosti Tesla Motors spoustu času, aby svou megatovárnu pořádně nastartovala.

Potencionálním partnerem nové megatovárny by se mohl stát japonský výrobce baterií Panasonic Corp.

Nahoru