menuMENUHledat

Tesla dodala Model 3 prvnímu běžnému zákazníkovi

26.12.2017 12:54 | Autor: VS | Zdroj: electrek.co, insideevs.com
Tesla dodala Model 3 prvnímu běžnému zákazníkovi

Společnost Tesla dodala vůbec první Model 3 běžnému zákazníkovi. Vlastní jej tak člověk, který není zaměstnancem Tesly, ani společnosti SpaceX.


Model 3 nejen pro zaměstnance

Jak jsme vás před časem informovali, Tesla konečně prolomila svůj problém s výrobou Modelu 3 a je připravena na jeho dodávky běžným zákazníkům. Těmi se rozumí lidé, kteří nepracují pro samotnou automobilku, ani pro společnost SpaceX. Zaměstnanci těchto společností totiž obdrželi exklusivní právo mít Model 3 jako první.

Že Model 3 vlastní i běžní zákazníci, potvrzují nové fotografie a video, na kterých první majitel Modelu 3 představuje obdrženou novinku. Potvrdily se tak zprávy, že automobilka začne dodávat vozy svým běžným zákazníkům ještě před Štědrým dnem. Zároveň se začínají rojit další a další zákazníci, kteří se na sociálních sítích chlubí svým novým Modelem 3, a tak můžeme předpokládat, že majitelů bude nyní jen přibývat.


První doručený Model 3 standardnímu zákazníkovi.

Vůbec první běžný zákazník Tesly napsal ke svému Modelu 3 toto:

„Woohoo! Včera večer nám dodali náš Model 3! Tesla nám oznámila, že jsme měli tu čest být prvním řádným zákazníkem, který si převzal dodávku. S modelem 3 udělala Tesla mistrovský kus práce. Pořád miluji S a X, ale Model 3 je automobil, kterým o sobě dává Tesla vědět ostatním výrobcům automobilů.“

Tento zákazník zveřejnil také video svého nového vozu:

Přeprodej

Spolu s Modelem 3 mezi běžnými zákazníky se však objevuje nový fenomén. A to přeprodej automobilu na internetu za cenu několikanásobně převyšující tu standardní. Zatímco až doposud byl tento problém ošetřen smlouvou, na základě které nemohli zaměstnanci Tesly či SpaceX automobil prodávat za cenu vyšší než pořizovací. 

Přečtěte si úryvek z této smlouvy:

„Vzhledem k tomu, že zaměstnanci dostávají zvláštní přednost, musí být všechny vozy Modelu 3 přednostně registrovány vůči vám nebo vašemu rodinnému příslušníkovi, a nesmějí být dále prodány za cenu vyšší, než je původní cena. Držitelé rezervací budou souhlasit s těmito podmínkami při zadání objednávky.“

Nyní, když se Model 3 dostává i mezi běžné zákazníky, prodej již podobnou smlouvou regulován není. Na internetu se tak začínají objevovat nabídky Modelu 3, jejichž cena výrazně převyšuje pořizovací cenu přímo u Tesly. Jeden takový automobil je například k mání na serveru Craiglist.


Screenshot tohoto inzerátu.

Model 3 za 120 i 150 tisíc dolarů

120 tisíc dolarů je asi dvojnásobek současné pořizovací ceny Tesly. Na internetu jsme však mohli najít Model 3, který se prodával i za vyšší cenu. Inzerát se objevil v říjnu tohoto roku, a cena za automobil byla vyčíslena na 150 tisíc dolarů. Automobil prodával jeden ze zaměstnanců Tesly, ovšem inzerát byl již po několika hodinách stažen.


Nabízený Model 3

Popis tohoto inzerátu zněl takto:

Tesla Model 3 na prodej!
Automobil je lehce opotřeben s pouhým nájezdem 2 000 mil. Jedná se o jedinečnou příležitost vlastnit jeden z nejočekávanějších vozů vůbec. Přeskočte řadu více než 400 000 lidí, a kupte si vůz budoucnosti! Automobil je plně nabitý, s baterií 310 Mile, s dlouhým dojezdem, panoramatickou, skleněnou střechou, interiérem Premium, zvukovým systémem a koly Aero. Auto je skvělé, ale jedinečná okolnost mě nutí, abych se s vozem rozloučil. Toto auto splňuje veškeré očekávání. V budoucnosti plánuji vlastnit další.“

Vraťme se však zpět do současnosti. Stále vice se nyní začnou obejvovat podvodníci, kteří budou využívat nedočkavosti zájemců o Model 3. Již se objevují inzeráty, které nabízejí Model 3, ovšem bez jakékoliv fotodokumentace, a s požadavkem o zaslání zálohy dopředu. Každému, kdo takový inzerát vidí, musí být jasné, že se jedná o podvod. Dle našeho názoru je zkrátka nejlepší počkat. Nebudete platit nic navíc a dostanete zcela nový automobil s naprosto jasnou historií. 

Nahoru