menuMENUHledat

Tesla dokázala něco neuvěřitelného - stala se nejhodnotnější automobilkou světa jen 12 let od vyrobení prvního vozu

12.06.2020 10:02 | Autor: JB
Tesla dokázala něco neuvěřitelného - stala se nejhodnotnější automobilkou světa jen 12 let od vyrobení prvního vozu

Tesla byla založena teprve v roce 2003 s cílem vyrábět elektrické vozy. Tehdy byla pro smích, dnes je nejhodnotnější automobilkou světa. 


Elon Musk může být spokojený, v roce 2008 se stal generálním ředitelem automobilového startupu, který tehdy neměl úplně dobré vyhlídky. Za 12 let však Elon Musk zvládl něco neuvěřitelného, ze startupu vytvořil nejhodnotnější automobilku světa, od které se očekávají obrovské věci. Velkým milníkem bude výroba vlastních baterií, které by měly mít úžasné vlastnosti, druhým velkým milníkem bude tahač Tesla Semi, po kterém je již nyní velká poptávka. Nemůžeme zapomenout ani na Cybertruck, na který už je vytvořeno přes půl milionu rezervací

Ekosystém Tesly, který zahrnuje prodej elektromobilů, síť dobíjecích stanic, domácí wallboxy, fotovoltaické panely či baterie, vlastní promakaný software, nemá žádná jiná automobilka světa. Už se ani příliš nepochybuje o tom, že budoucnost je elektrická, což si uvědomují investoři, kteří z Tesly učinili nejhhodnotnější automobilku světa, když cena jedné akcie přesáhla cenu 1 000 dolarů. Celková hodnota Tesly na burze je nyní přibližně 180 miliard dolarů.

Co bude dalším cílem Tesly a Elona Muska

Nahoru