menuMENUHledat

Tesla dýchá na krk Mercedesu třídy S – a to dost zblízka

23.11.2015 08:04 | Zdroj: eagleaid.com
Tesla dýchá na krk Mercedesu třídy S – a to dost zblízka

Od začátku roku do září už Model S překonal množství prodaných BMW řady 7 a Audi A8. Aktuální data ale naznačují, že Tesla si už v západní Evropě brousí zuby i na dosavadního držitele zlaté medaile v počtu prodaných vozů v kategorii luxusních automobilů, kterým je Mercedes třídy S. V zemích západní Evropy se jejich čísla jejich prodejů přiblížila těsně k sobě.

Norsko Teslu S miluje

Podle serveru AID Newsletter obliba elektromobilu Tesla Model S v západní Evropě roste. Největší množství nových majitelů je už několik let z Norska, které je vyhlášené velkorysou podporou elektromobilů.

Jejich vlastníci nemusí platit dálniční ani parkovací poplatky, mohou vjíždět do center měst, kam normální auta nesmí, a v neposlední řadě jim stát při nákupu elektromobilu poskytuje daňové úlevy. Jenom za prvních devět měsíců letošního roku se proto v severské zemi prodalo 3243 vozů Tesla.

Ve Švýcarsku prodej narostl o 450 %

Obliba Tesly S ale stoupá také v dalších západoevropských zemích. Dokládají to i statistické údaje. Od ledna do září se v celém regionu prodalo 10 600 těchto luxusních elektromobilů. Díky tomu je Tesla Model S jen těsně za dosavadním premiantem Mercedesem třídy S.

Kdyby se Tesle S i nadále dařilo tak, jako se jí to letos v létě povedlo ve Švýcarsku, předstihne svého německého rivala dost brzy. V této alpské zemi zaznamenala ve třetím čtvrtletí roku 2015 450% nárůst prodeje. Švýcaři zkrátka ví, že Tesla funguje jako (švýcarské) hodinky a navíc šetří životní prostředí v jejich bezprostředním okolí.

Díky takovému prodejnímu úspěchu se letos ve Švýcarsku prodalo víc Tesel než Mercedesů S, BMW třídy 7 a Audi A8 dohromady.

Nahoru