menuMENUHledat

Tesla Model 3 dobývá USA!

03.11.2019 19:35 | Autor: VR | Zdroj: CleanTechnica.com
Tesla Model 3 dobývá USA!

Tesla Model 3 je stále oblíbenějším vozem. Za třetí čtvrtletí 2019 se stal šestým nejprodávanějším automobilem v USA a v přepočtu na celkové tržby se dostal dokonce na třetí příčku.


Již několik let se opakují předpovědi o brzkém krachu americké automobilky Tesly. Celý rok 2019 se však jeji Model 3 dostává do TOP10 nejprodávanějších vozů v USA, kde jsou samozřejmě zahrnuty i vozy se spalovacími motory. Vzhledem k tomu, že Tesla neinvestuje prakticky nic do reklamy, jsou tyto výsledky pro Teslu velmi uspokojivé. Nevýhodou Tesly je přitom stále nízká kapacita jejich výrobních závodů.  Vzhledem k tomu, že počet objednávek zpravidla bývá vyšší než počet vyrobených vozů, je zřejmé, že potenciální příčka Tesly může být ještě o poznání výše. Níže si můžete prohlédnout graf nejprodávanějších vozů v USA, kterému vládne Honda Civic, hned v závěsu však má dva zástupce japonská automobilka Toyota.

žebříček nejprodávanějších vozů v USA

Další graf znázorňuje nejprodávanější vozy v USA podle tržeb. Jedná se o hrubý odhad podle průměrných prodejních cen, takže čísla nejsou úplně přesná. Je však zřejmé, že Tesla se dostala na nejvyšší příčky.

Nejprodávanější vozy v USA podle tržeb

Nahoru