menuMENUHledat

Tesla Model 3 versus BMW i3 – budou z nich soupeři?

24.06.2015 11:44 | Zdroj: teslarati.com
Tesla Model 3 versus BMW i3 – budou z nich soupeři?

BMW i3 jako konkurence pro Tesla Model 3. Možná trochu předčasné téma, ale pojďme se na to podívat důkladněji. Zatímco BMW i3 je v prodeji už teď, Model 3 se objeví až ve výhledu následujících dvou let. A jeho výbava bude pravděpodobně o několik stupňů větší, než jakou se může pochlubit “i-trojka”. Na druhou stranu, nová generace BMW i3 už by se nové Tesle rovnat mohla. Co o nich zatím víme?

Možná nová generace BMW i3...

Je na místě zmínit, že BMW i3 se zatím dostává dost rozporuplných recenzí. Někteří recenzenti jej milují, jiní ho jednoznačně potápí. Moc nerozumím tomu proč. Je to městský elektromobil a dělá přesně to, k čemu byl konstruován. Je dobře ovladatelný i přes malá kola, na jízdu po městě jako dělaný. 

Než spatří světlo světa Tesla Model 3, dnešní BMW i3 už bude zastaralé. Je dost pravděpodobné, že přes svůj úspěch ale BMW upgraduje své elektrické i3, podobně jako to Tesla plánuje udělat s Roadsterem. Vsadím se, že nový Model 3 se bude designem blížit ke Chrysleru Dart, který má sám lví podíl z Alfa Romeo Giulietta.

Můžou spolu BMW a Tesla vlastně soutěžit?

Ze všech automobilek mimo USA je BMW nejprogresivnější a postupuje nejrychleji, alespoň s přihlédnutím k systému iDrive. Ale BMW a Tesla fakticky nesoutěží ve stejné lize. Jasně, BMW prodává sedany s klasickými spalovacími motory ve stejné cenové kategorii jako Tesla Model S, ale ve skutečnosti tahle auta nejsou žádnými konkurenty pro Teslu.

Moderní BMW jsou těžká auta, která jsou na míle daleko od skvělých modelů, které automobilka vyráběla v 70. a 80. letech a které byla vážně zábava řídit. I přes to, že BMW i3 se mírně vrací k těmto kořenům, potencionálně to žádná konkurence pro Teslu není. Podobně jako ohromující plug-in hybrid BMW i8, kterému předcházela marketingová smršť, se nikdy nestane vážnou výzvou pro Tesla Model S.

Možná, pokud bude BMW pružně reagovat a naslouchat svým zákazníkům a výzvám, které přicházejí zvenčí, nová generace BMW i3 by se mohla s Modelem 3 poměřovat. A nebo taky ne. Co myslíte vy?

Autor: Nicolas Zart

Zdroj: This article originally appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru