menuMENUHledat

Tesla Model X můžete nově objednat ve variantě s umělou kůží

29.01.2016 07:00 | Autor: BP | Zdroj: greencarreports.com
Tesla Model X můžete nově objednat ve variantě s umělou kůží

Elektromobily Tesla často vyhrávají u zákazníků – nejen kvůli nulovým emisím, skvělému servisu, designu, technologiím a vychytávkám (připomeňme znovu Autopilot nebo Summon funkci), ale i kvůli loajalitě a samotné myšlence, kterou společnost prosazuje. I tak se ale najdou zákazníci, kteří mají speciální požadavky.

Interirér Modelu X v barvě "Ultra White" ze syntetické kůže 

Jeden z takových klientů v poslední době si přál (pravděpodobně především proto, že je vegan), aby jeho Tesla neměla interiér z pravé kůže. Skupina aktivistů proto začala vyvíjet nátlak na Tesla Motors, aby udělali i takovou variantu vozu, která použije umělou látku. Netrvalo dlouho a Tesla opravdu zareagovala. Interirér Modelu X si nově můžete nakonfigurovat v barvě “Ultra White”, která je ze syntetické kůže.

Už dříve Tesla nabízela alternativy v podobě syntetické kůže na volant nebo potažení sedadel, ale Ultra White je první kompletní řešení interiéru, které je v nabídce. Teslu tlačili také ochranáři zvířat, apelovali, aby společnost vyřadila ze své nabídky pravou kůži úplně. V posledních letech s alternativními materiály experimentují i další světové automobilky jako je BMW, Ferrari, Lexus nebo Mercedes-Benz.

Nahoru