menuMENUHledat

Tesla musí čelit dalším útokům na své dobíjecí stanice Supercharger

28.01.2019 10:08 | Autor: VS | Zdroj: Electrek.co
Tesla musí čelit dalším útokům na své dobíjecí stanice Supercharger

Tesla a její dobíjecí stanice se stále častěji stávají terčem útoků nejrůznějších odpůrců eletkromobility a vandalů. V posledním případě se někdo pokusil poničit dobíjecí stanice Supercharger v Utahu.


Když někomu Supercharger leží v žaludku

Zdejší majitel Modelu 3 si četl na jednom z místních fór příspěvek, že lokální stanice Supercharger se mohla stát terčem útoku vandalů, o čemž se následně přesvědčil na vlastní oči. Na Twitter poté přidal příspěvek, ve kterém oznamuje:

„Ti hajzlové se pokoušeli přeříznout kabel a pak se rozhodli vrtat do všech konektorů. Stanice A1, A4, 4B nefungují, ostatní jen ztěžka. Doufám, že bezpečnostní kamery tyhle blbečky zaznamenaly.“

 Následně nasdílel fotografie poškozených konektorů a také naříznutého kabelu.

tesla-supercharger-vandal-1tesla-supercharger-vandal-2tesla-supercharger-vandal-3tesla-supercharger-vandal-4

Sám sice napsal, že některé z nabíječek jakž takž fungují, ovšem Tesla nedoporučuje používat stanice, u kterých je patrné jakékoliv poškození.

Není to poprvé

Tento útok není prvním případem. Útok na dobíjecí stanice Supercharger se odehrál v předchozích letech již několikrát a velmi často se nyní objevují i případy řidičů konvenčních vozidel, kteří úmyslně blokují parkovací místa u dobíjecích stanic. I proto Tesla v Číně začala zavádět speciální opatření, které mají dobíjecí stanice Supercharger před takovými řidiči ochránit.

Útočníkovi na stanici v Utahu hrozí pokuta až 5 tisíc dolarů, tedy v případě, pokud bude dopaden, což by díky nainstalovaným kamerám snad neměl být problém.

Nahoru