menuMENUHledat

Tesla potřebuje zrychlit dodávky Modelu X, je pozadu s plánem

06.07.2016 08:20 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Tesla potřebuje zrychlit dodávky Modelu X, je pozadu s plánem

Tesla začala s doručováním Modelů X i mimo americký trh, vozy míří do Kanady, Evropy a Číny. To je dobré znamení, protože podle výsledků za druhé čtvrtletí je Tesla pozadu s plánem. Původně se očekávalo, že dokáže doručit všech 18 345 vyrobených aut.

Tesla potřebuje upevnit svou pozici

Bohužel ke svým budoucím majitelům nedorazilo 2535 vozů, což způsobilo nedodržení původního plánu (a další výkyvy na burze). Vzhledem k nedávným negativním událostem, které mají na akcie velký vliv, potřebuje Tesla přesvědčit investory (i samotné zákazníky), že dokáže plnit závazky, které si předsevzala.

Zatím se objevují jen pochyby, zda společnost dokáže dosáhnout cíl, který si pro letošek vytyčila. A to výrobu a doručení 80 000 až 90 000 aut. Pokud to nesplní, lidé kolem začnou být samozřejmě mnohem skeptičtější co se týče následujících plánů. Jako například plánované výroby 500 000 aut ročně do 2020.

Do konce roku 2016 by se měla výroba stále zvedat

Daniel Sparks z The Motley Fool připomíná, že Elon Musk prohlásil, že 40 % z výrobních číšel druhého čtvrtletí budou tvořit Modely X. První čtvrtletí ukázalo, že Model X tvoří jen 16 %, ale druhá část roku zvedla toto číslo až na 32 %.

I tak ale Tesla vyrobila 18 345 elektromobilů namísto očekávaných 20 000. Společnost si však nadále stojí za svým. V příštím čtvrtletí chce zvýšit produkci na 25 000 vozů. Budeme jim tedy držet palce.

This article originally appeared at TESLARATI. Folllow TESLARATI on Twitter.

Nahoru