menuMENUHledat

Tesla přetáhla inženýry z HoloLens. Je to kvůli Tesla Glass?

25.11.2016 17:33 | Zdroj: electrek.co
Tesla přetáhla inženýry z HoloLens. Je to kvůli Tesla Glass?

Andrew Kim, designér holografických brýlí HoloLens od Microsoftu, už měsíc pracuje pro Teslu. V týmu se přitom znovu setká se svým bývalým kolegou z týmu HoloLens Yekeunem Jeongem. Postupné přetahování týmu HoloLens do Tesly už ale přestává vypadat jako náhoda. Co za ním může být?

Spojitost mezi Tesla Glass a Google Glass?

O tajemném projektu Tesla Glass jsme vás informovali už v září. Tehdy jsme psali o tom, že by za projektem mohl být HUD nové generace, protože v týmu Tesla Glass figuruje i Yonggang Ha, špičkový odborník na optické systémy pro civilní i vojenské aplikace. Mimochodem, brýle pro rozšířenou realitu od Googlu, které Google nakonec nedotáhl do produkční verze kvůli negativní odezvě veřejnosti kvůli narušování soukromí, se jmenovaly Google Glass. Teď má Tesla už dva členy HoloLens týmu.

Holografické čelní sklo pro „řidiče“ autonomních aut

Je docela možné, že tedy Tesla vyvíjí nové holografické čelní sklo. Dávalo by to velký smysl, zejména v kombinaci s Autopilotem úrovně autonomie V. Řidič nebude mít za volantem co dělat. Mohl by tedy pracovat. Jenže za volantem se s notebookem špatně sedí a displej středové konzole, byť rozměrný, je na práci nepohodlný. Holografický displej přímo v čelním skle, po vzoru HoloLens by však byl úplně jiná liga.

V Tesle se hromadí experti na mikroprocesory a výkonné výpočetní systémy

Andrew Kim nepracoval v Microsoftu jen na HoloLens. Stojí totiž i za projektem Xbox One S, který dokázal miniaturizovat brutálně výkonný hardware tak, aby se na rozdíl od Xbox 360 uchladil a nepřipomínal svým zvukem startující letadlo. Tesla díky novému Autopilotu musela na palubu vozu instalovat brutálně výkonný hardware. Server Electrek však naznačuje, že to je teprve začátek.

Chystá se něco velkého

Tesla si totiž už v lednu najala inženýra, který stál za procesorem Apple Ax a v dubnu přetáhla tým procesorových architektů z AMD. V Tesle se chystá něco výpočetně velkého. Autopilot 2.0 to nebyl, protože ten stojí na platformě nVidie. Buď tedy Tesla hodlá představit ještě Autopilot 3.0, což v okamžiku, kdy stávající Autopilot už zvládne od roku 2018 řídit za všech okolností sám, možná ani není potřeba, anebo na palubu svých automobilů potřebuje brutální výpočetní výkon, třeba i na vlastním čipu, kvůli něčemu jinému.

Během příštích pár měsíců patrně zjistíme i kvůli čemu. Bude to holografické čelní sklo, nebo snad Autopilot do ostatních aut, jak o něm sní Google?

Nahoru