menuMENUHledat

Tesla připravuje speciální mód šitý na míru čtyřnohým miláčkům

23.10.2018 13:29 | Autor: VS | Zdroj: Twitter.com
Tesla připravuje speciální mód šitý na míru čtyřnohým miláčkům

Tesla myslí nejen na své zákazníky, ale také na jejich čtyřnohé přátele. Proto se rozhodla připravit speciální mód, který vytvoří psům uvnitř vozu příjemné a bezpečné prostředí.


Speciální psí mód

Módy jako Eko, Sport, Relax či Offroad jsou v nových vozech standardem. Jen málokterý z nich však umí nabídnout také Dog mód. Ten by měl být určený pro pejsky ponechané ve voze, což je stále velmi častým problémem, který může zejména v letních měsících dopadnout i velmi špatně.

I proto jeden z majitelů Modelu 3 na Twitteru Elona Muska navrhnul, že by Tesla mohla nabízet speciální režim pro pejsky, který by nastavil v interiéru ideální teplotu, větral by a zároveň by pejska ochraňoval, hrál mu příjemnou hudbu a na obrazovce by se zobrazoval nápis „Jsem v pohodě, můj páníček se hned vrátí“.

Yes

— Elon Musk (@elonmusk) 20. října 2018

V Tesle něco podobného již najdeme

Tesla již dříve přinesla v jednom ze svých updatů funkci ochrany dětí a zvířat čekajících uvnitř kabiny vozu. V kabině je neustále regulována teplota a dětem ani pejskům nehrozí přehřátí. Automobilka popsala funkci takto:

„V tomto bezpečnostním opatření zavádíme ochranu kabiny před přehřátím, která je zaměřena na bezpečnost dětí a zvířat. Funkce udržuje ve vozidle bezpečnou teplotu po celou dobu, kdy je automobil vypnutý. Taková funkce je možná pouze v elektromobilu s jedinečnými bateriemi Tesla.“

„Jsem v pohodě“

Problém je však v tom, že kolemjdoucí nepozná, jaké klima panuje uvnitř vozu a tak jej pohled na dítě či zvíře v kabině může znejistit, což může vést k podobným situacím jako v následujícím videu ze seriálu Kancl:

I proto Ale Atchley, který je autorem nápadu na Twitteru, navrhnul, aby se na obrazovce objevil nápis, že je pes v pořádku a další uživatel Twitteru navíc přidal nápad, aby byla na obrazovce zobrazována i aktuální teplota panující uvnitř vozu.

Na oba tyto nápady Musk zareagoval pozitivně, a proto je možné, že se tohoto módu dočkáme v příštích updatech. V poslední době totiž Tesla těmto nápadům naslouchá a snaží se je realizovat. Takovým příkladem je Fade mód, ve kterém se bude obrazovka ve voze vyhlížet co nejvíce minimalisticky a přinášet jen ty nejzákladnější informace, jako je rychlost vozu.

Nahoru