menuMENUHledat

Tesla Švýcarsko: půlroční obrat téměř dvojnásobně převyšuje obrat za celý minulý rok

22.07.2015 07:00
Tesla Švýcarsko: půlroční obrat téměř dvojnásobně převyšuje obrat za celý minulý rok

Skutečnost, že má Tesla se svým Modelem S pozitivní prodejní výsledky nejen v Německu, ukazují první vyhodnocení pololetních čísel ve Švýcarsku. Od ledna do května tohoto roku se prodalo ve Švýcarsku 385 kusů, takže Tesla Model S byl nejprodávanějším vozem ve svém segmentu.

Tesla setřásla mezinárodní konkurenci!

V prvním čtvrtletí loňského roku se musela Tesla sklonit před Mercedesem třídy S, který obsadil první místo v prodejnosti luxusních sedanů. Letos je to Tesla Motors, komu se podařilo již v květnu setřást německou i mezinárodní konkurenci.

Podle statistické analýzy Car Center Automotive Research prodala Tesla ve Švýcarsku pouze o 100 kusů Modelů S méně, než za celý minulý rok.

„Díky těmto číslům se Tesla stala nejprodávanějším luxusním sedanem ve Švýcarsku," říká Ferdinand Dudenhöffer z CAR-Institutu.

Dodatek: Podle portálu Auto Schweiz bylo minulý měsíc, takže v červnu, registrováno ve Švýcarsku celkem 253 Tesla Model S. To dokonce překročilo počet registrací v Německu, kde registrováno 224 Modelů S. Na tomto poměru je zajímavé zejména to, že v Německu žije téměř deset krát tolik lidí, než ve Švýcarsku.

Nahoru