menuMENUHledat

Tesla v tunelu

20.04.2015 17:03
Tesla v tunelu

Časopis Forbes se rozhodl nafotit a natočit hned dvě Tesly v tunelu Blanka a my jsme dostali tu skvělou možnost být u toho. Do Modelů S P85D a P85+ jsme se rozsadili na trojském konci a projížděli tunelový komplex křížem krážem – fotili jsme pro vás uvnitř i venku.

Zážitky z tunelu

I nás zajímalo, proč právě tunel Blanka. Odpověď, které se nám dostalo, byla jednoduchá: Moderní tunel a moderní auto k sobě zkrátka patří. My bychom ji ještě doplnili o to, že jízda v Tesle i v Blance je něco, co bohužel nemůže dělat každý…

Metrostav nám ale dal povolení ke vstupu, jeho zaměstnanci rozdali helmy a reflexní vesty a my museli podepsat seznámení s podmínkami bezpečnosti práce. Mezi ty patřilo mimo jiné i dodržování rychlosti 20 km/h, takže jsme si moc nezařádili. Ačkoli kdy jindy se vám podaří v tunelu couvat nebo jezdit v protisměru?

Po celé délce více než šestikilometrového komlexu je perfektní pokrytí, internet i rádio v něm fungují bez jediného slepého místa. My jsme tedy žádný výpadek nezaznamenali. To znamená dobrou zprávu pro všechny „chytré telefony na kolečkách“, jako je právě Model S.

Dron a ticho

Rádio jsme si ale ani nezapínali, protože jsme si vážně užívali jedinečné ticho. Bez ruchu z ulic města slyšíte nejen každý kamínek, který odletí zpod vašeho kola (což, uznáváme, jsme si zas až tak moc neužívali, protože vědomí, kolik toho narazí do laku auta, docela bolí…), ale dokonce i útržky hovorů posádky vedle jedoucí Tesly!

A pak samozřejmě bzučení kolem poletujícího dronu, asi největšího zážitku ze samotného focení (když pomineme redaktora Forbesu Petra Šimůnka soukajícího se do kufru Modelu S P85+). Typ dronu, který nás natáčel, má prý zabudovanou GPS, takže když se blíží vybití baterie, vrátí se zpět k dálkovému ovládání. Šikovná věcička. Spolu s nablýskaným červeným Modelem S P85+ a modrým Modelem S P85D si ho můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

Galerie k článku

simunek-v-kufruteslablanka-1teslablanka-2teslablanka-3teslablanka-4teslablanka-5teslablanka-6teslablanka-10teslablanka-11teslablanka-12teslablanka-13teslablanka-14teslablanka-15teslablanka-16teslablanka-17teslablanka-18teslablanka-19teslablanka-20teslablanka-21teslablanka-22teslablanka-23teslablanka-24teslablanka-25teslablanka-26teslablanka-27teslablanka-28teslablanka-29teslablanka-30teslablanka-31teslablanka-32teslablanka-33teslablanka-34teslablanka-35teslablanka-36teslablanka-37teslablanka-38teslablanka-39teslablanka-40
Nahoru