menuMENUHledat

Teslu Model S si do vozového parku pořizuje čím dál víc firem

23.06.2015 16:16
Teslu Model S si do vozového parku pořizuje čím dál víc firem

Tesel přibývá nejen mezi soukromými majiteli, ale pořizuje si je i celá řada firem, které se snaží dbát na ekologické trendy v dopravě. Mezi společnostmi, které se rozhodly pro Model S, najdeme třeba českou přepravní službu Liftago, laboratoře synlab, luxusní rakouský hotel Kaiserhof nebo mezinárodní letiště v Amsterdamu.

Taxíky na letišti v Amsterdamu

V případě, že budete mít při objednávání odvozu pomocí služby Liftago trochu štěstí, odveze vás do cíle místo obyčejného automobilu luxusní Tesla s výkonem 420 koní. Provozovatel této služby totiž patří mezi fanoušky elektromobilů a snaží se upozornit na ekologickou možnost přepravy co nejširší veřejnosti.

Na letišti v Amsterdamu ani žádné štěstí mít nemusíte, stačí, když si zajdete na parkoviště letištních taxíků. Ve snaze snižovat ekologickou stopu totiž nizozemské mezinárodní letiště od loňského roku disponuje flotilou 167 taxíků značky Tesla.

synlab má i svojí minielektrárnu

Do vozového parku si nedávno Model S pořídili také v rakouském hotelu Kaiserhof. Hostům hotelu je k dispozici půjčovna elektromobilů, se kterými mohou podnikat výlety po okolí.

Velkým zastáncem elektromobilů je i generální ředitel společnosti synlab, která patří k největším poskytovatelům laboratorních služeb u nás. Elektromobily si dokonce dobíjí vlastní energií díky solární minielektrárně u svého domu. 

S neotřelým nápadem, jak propagovat elektromobily, přišla letos na jaře energetická společnost E.ON. Svým zákazníkům, kteří v létě plánují svatbu, nabídli pro onen slavný den zapůjčení elektromobilu Tesla s řidičem zdarma. O nabídku nechat se dovézt až k oltáři Teslou byl prý tak velký zájem, že už jsou všechny dostupné termíny obsazené. Takže těm, kteří to stihli, by se mělo po obřadu gratulovat hned dvakrát ;)

 

Galerie k článku

img_1830img_1829img_1828img_1827
Nahoru