menuMENUHledat

Užijte si první nadupaný test next-gen Roadsteru od Tesly!

27.08.2018 10:43 | Autor: VS | Zdroj: youtube.com
Užijte si první nadupaný test next-gen Roadsteru od Tesly!

Nová generace Roadsteru od Tesly je skutečně ambiciózní projekt, který má za cíl přinést elektrický pohon i do těch nejvyšších kruhů motorsportu. Zdali se mu to skutečně může podařit, nyní otestoval Jay Leno a podívaná to je vskutku veliká.


Jay Leno´s Garage

Jay Leno je americký komik, herec, producent a také spisovatel. Nejvíce se proslavil svými talk show na kanále NBC. V současné době jej mohou američtí diváci vidět v novém pořadu stanice CNBC, který nese název Jay Leno´s Garage, tedy Garáž Jaye Lena. Jak již název napovídá, jedná se o pořad věnovaný automobilům, které tento moderátor a motorový nadšenec v jednom, testuje a dává k nim svůj osobitý komentář. Nejedná se však o jen tak ledajaké vozy. Zaměřuje se hlavně na ty nejluxusnější a nejrychlejší vozy této planety, a to je také důvod, proč se poslední díl jeho pořadu věnoval nové generaci Tesla Roadsteru.

Lenova testovačka

Leno testoval automobil od Tesly již dříve a to konkrétně Model S v roce 2012. Automobil mu tehdy představoval Franz Von Holzhausen a stejně tomu bylo i nyní v případě Roadsteru. Oba pánové se sešli ve studiu, kde vznikala první generace Roadsteru, kterou Leno označil za revoluční.

Lenova návštěva započala krátkou zkušební jízdou s Modelem 3, který Lena velmi zaujal. Prohlásil o něm, že i přesto, že je Model 3 menší, má v něm stejný pocit jako v Modelu S. Následně přišel na řadu o něco bláznivější bratříček Modelu 3 a to nový Roadster, který zanechal v Lenovi skutečně hluboký dojem.

Leno jeho rychlost začal okamžitě srovnávat s rychlostí stíhačky a byl doslova nadšen z jeho výsledků na čtvrt míle. V některých záběrech Leno připomínal malé dítě, které dostalo pod stromeček přesně ten dárek, který si přálo. Během sprintu, kdy měl Franz pedál plynu úplně na podlaze, Leno již jen vykřikoval: „Koupím to! Vezmu si to!“.

Cele video z toho bláznivého setkání:

Roadster, drtič starých zvyklostí

Roadster nové generace byl stvořen za jediným účelem. Ukončit éru všech supersportů s konvenčními motory a zahájit novou éru extrémně rychlých elektromobilů. Vybaven byl třemi elektromotory, přičemž základní varianta je schopna vystřelit z 0 na 100 km/h za 1,9 sekundy. Díky tomu je vůz schopen zvládnout čtvrt míle za 8,8 sekund, což je neuvěřitelné číslo. Maximální rychlost tohoto elektromobilu činí 400 km/h  a baterie o kapacitě 200 kWh umožňuje dojezd až jednoho tisíce kilometrů na jedno nabití. Pro všechny benzínové dinosaury se tak jedná o pořádně tvrdý úder, který budou těžko rozdýchávat, jak naznačil sám Musk.

jay-leno-tesla-franz-segment-nbc-6jay-leno-tesla-franz-segment-nbc-7jay-leno-tesla-franz-segment-nbc-8jay-leno-tesla-franz-segment-nbc-10jay-leno-tesla-franz-segment-nbc-11jay-leno-tesla-franz-segment-nbc-12jay-leno-tesla-franz-segment-nbc-13jay-leno-tesla-franz-segment-nbc-14jay-leno-tesla-franz-segment-nbc-9

Tesla prozatím odhalila jen základní verzi tohoto vozu. Elon Musk však uvedl, že automobil bude nabízen s nejrůznější výbavou, ve které například nebudou chybět ani trysky se stlačeným vzduchem, které pomohou vozu s ještě lepšími starty.

Produkce vozu by měla být zahájena v roce 2020, což by znamenalo, že první zkušební jízdy by měly přijít někdy v příštím roce.

Nahoru