menuMENUHledat

V Česku se bude půjčovat nejsilnější Tesla, Model S P85D!

04.04.2015 22:10 | Zdroj: Tisková zpráva
V Česku se bude půjčovat nejsilnější Tesla, Model S P85D!

Verzi Modelu S P85D představila Tesla teprve v říjnu loňského roku a počet těchto vozů na českých silnicích se dá spočítat na prstech jedné ruky. Jedná se o první model této značky s pohonem všech kol. Zadní náprava je poháněna elektromotorem o výkonu 350 kW.

U přední nápravy pracuje elektromotor o výkonu 165 kW. V součtu tak výkon této Tesly činí úctyhodných 515 kW a točivý moment dosahuje těžko představitelných 930 N.m.

Zuřivé zrychlení

Zvýšený výkon motorů se pochopitelně pozitivně projevuje i v maximální rychlosti Tesly, ta u vrcholného modelu dosahuje 250 km/h. Z 0 na 96 km/h elektromobil zrychlí za 3,2 sekundy, což ho řadí mezi nejvýbušnější automobily planety.

Zlepšené výkonové vlastnosti auta se bohužel lehce projevily v dojezdu, který však stále činí velmi slušných 443 kilometrů na jedno nabití. Také hmotnost auta lehce stoupla, Model S P85D váží 2.262 kilogramů. To je o několik desítek kilogramů více než verze s pohonem pouze zadních kol. Hmotnost je však rozdělena mezi nápravy v ideálním poměru 50 na 50, což zlepšuje jízdní vlastosti vozu.

Trend Park bude Teslu s pohonem všech kol nabízet v rámci své půjčovny na jeden den až jeden měsíc. Šanci projet se nejsilnější Teslou tak budou mít jak ti, kteří si budou chtít užít víkend plný rychlosti, tak i ti, kteří se chystají na delší elektrický road trip po evropských silnicích.

Pro opravdové fajnšmekry bude připravena také zážitková jízda s instruktorem na místě spolujezdce, který během jízdy zájemcům ukáže všechny přednosti jízdy v nejsilnějším elektromobilu planety. Informace o možnostech půjčení Trend Park poskytuje na svých internetových stránkách trendpark.

Nahoru