menuMENUHledat

VIDEO: Jak si poradí Tesla Autopilot ve špatném počasí?

03.03.2016 13:49 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com, youtube.com
VIDEO: Jak si poradí Tesla Autopilot ve špatném počasí?

Zkušené řidiči určitě nepřekvapí, že podle výzkumů se 22 % bouraček a a 16 % smrtelných nehod stane za špatného počasí. Někteří zajisté namítnou, že je to kvůli ledu a sněhu, ale je to déšť a mokrá vozovka, která může za většinu neštěstí.

Autopilot nevyvede z míry ani déšt

V prudkém dešti, zejména v noci, jsou naše smysly dost znevýhodněny. Protijedoucí auta nás oslňují jasnými světly, které ztěžují orientaci na vozovce a zkreslují jízdní pruhy. Výkonné stěrače se snaží držet tempo s bušícím deštěm. Projíždějící auta stříkají vodu všude kolem sebe a oslepují řidiče přesně v tu chvíli, kdy by potřeboval dávat největší pozor na silnici před sebou.

Může být překvapující sledovat Autopilot v takovém počasí. Za normálních okolností na něj kritické oko nejspíš pohlíží jen jako na pěknou vychytávku. Ale během noční bouřky, kdy jsou naše smysly a schopnosti omezeny, najednou Autopilot získává zcela jiný rozměr. Automatické senzory a čidla totiž nerozhodí taková maličkost jako prudký déšť.

Sledujte na videu Autopilot v akci.

Autopilot se primárně zaměřuje na rozpoznávání jízdních pruhů, které svítí modře na palubní obrazovce. Často se stane, že jedno ze dvou označení zmizí, jak je přestanou detekovat senzory. V tu chvíli se ale rovnou objeví druhé. A tak to jde pořád dokola. Autopilot dává pravděpodobně mnohem větší pozor, než by to dělal řidič. A kombinace těchto dvou faktorů je úplně ideální.

This article originally appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru