menuMENUHledat

Volkswagen plánuje výrobu cenově dostupných elektromobilů

18.02.2016 18:05
Volkswagen plánuje výrobu cenově dostupných elektromobilů

Chce si Volkswagen napravit reputaci po skandálu s falšováním emisních testů? Je to možné, každopádně fanoušky elektromobilů nový plán německé automobilky určitě potěší. Volkswagen se totiž chystá vstoupit na pole výroby automobilů s elektrickým pohonem, a to ve velkém stylu. Šéf Volkswagenu Herbert Diess chce údajně vyrobit cenově nejdostupnější elektromobil na světě.

Cenově dostupný elektromobil by měl navázat na úspěšného Brouka

Plánovaný elektromobil od Volkswagenu má mít kromě příznivé ceny ještě další výhodu, a to dojezd přes 300 km. Vůz je zatím v rané fázi vývoje, nemá ještě ani jméno a neví se ani, zda to bude sedan nebo hatchback.

Vzhledem k tomu, že elektromobil má být cenově dostupný, dá se předpokládat, že velikostí půjde o vůz, který nebude větší než Volkswagen Golf. Volkswagen chce zřejmě levným elektromobilem navázat na legendární úspěch vozu Brouk, který se po druhé světové válce stal jedním z nejprodávanějších aut na světě.

Zda se Volkswagenu podaří překonat s elektromobilem někdejší úspěchy Brouka, se ale hned tak nedozvíme. První prototyp chystaného elektromobilu by se měl veřejnosti představit až v roce 2018.

Nahoru