menuMENUHledat

Volvo představilo svého soupeře pro Model 3

24.01.2019 10:19 | Autor: VS | Zdroj: auto123.com
Volvo představilo svého soupeře pro Model 3

Volvo prezentuje Polestar jako značku, která se orientuje na výkon. Po první novince nyní Volvo odhaluje Polestar 2, elektromobil, který bude chtít zavařit i Modelu 3.


Nová hvězda

Volvo představilo značku Polestar před dvěma lety a spolu s ní i svůj první elektromobil, kterým byl Polestar 1. Jednalo se o drahý plug-in hybrid, který velmi rychle dostal nálepku překonaného projektu díky oznámení příprav Polestaru 2.

Začátkem tohoto měsíce se na svět dostal první snímek připravovaného modelu, který by měl odstartovat éru čistě elektrických vozů, u kterých chce Polestar, potažmo Volvo, do budoucna již setrvávat. Zároveň byly zveřejněny některé informace týkající se tohoto vozu:

  • První čistě elektrický model Polestratu a skupiny Volvo Car
  • Dojezd 480 km na jediné nabití
  • Výkon až 400 koňských sil
  • Unikátní technologie Google Android HMI, který přináší Google asistenci do automobilu
  • Ceny podobné Modelu 3 od Tesly
  • Možnost předplatného, díky kterému dostanou předplatitelé prémiovou verzi výbavového balíčku Care by Volvo

Velmi chytrý vůz

Nyní Volvo představilo další snímek své novinky a k tomu přidalo několik nových informací. Podle nich bude automobil dodáván s operačním systémem Android, který bude vždy připojen k internetu a sám si bude stahovat aktualizace stejně jako například Smartphone.

polestar-2-ui-1polestar-2-ui-2screen-shot-2019-01-23-at-55745-amscreen-shot-2019-01-23-at-55828-am

A s chytrým telefonem bude mít nový automobil společné také to, že řidiči nabídne celou řadu chytrých aplikací, jako jsou Google Mapy nebo hlasový asistent Google s tím rozdílem, že ve voze budou ve verzích určených speciálně pro automobily. Kromě toho budou moci majitelé Polestaru 2 odemykat svůj vůz pomocí chytrého telefonu stejně jako majitelé Modelu 3.

Automobilka plánuje úplné odhalení vozu v nadcházejících týdnech a zahájení jeho výroby v druhé polovině tohoto roku.

Nahoru