menuMENUHledat

Vychází podrobná biografie zakladatele Tesly Elona Muska

16.06.2015 11:58
Vychází podrobná biografie zakladatele Tesly Elona Muska

Vizionář, génius, jeden z nejúspěšnějších podnikatelů na světě a v neposlední řadě myšlenkový otec Tesly. To všechno je Elon Musk. Pokud vás zajímá, odkud pramení jeho posedlost vesmírem nebo proč se rozhodl zasvětit velkou část života výrobě ekologických elektromobilů, určitě byste si neměli nechat ujít knihu Elon Musk: Tesla, SpaceX a hledání fantastické budoucnosti. V angličtině kniha vyšla před pár týdny, českého překladu se dočkáme na podzim.

Čistá energie, internet a vesmír

Autor knihy je zkušený novinář Ashlee Vance, který strávil desítky hodin s Elonem Muskem, s jeho spolupracovníky a přáteli, ale i s jeho dlouholetými protivníky a kritiky. Díky tomu vytvořil Vance doposud nejucelenější obraz tohoto odhodlaného muže, který si úspěšně jde za svými sny, i když vypadají zpočátku naprosto nereálně.

Tři klíčová témata Muskova života jsou čistá energie, internet a vesmír. Poté co s obrovským ziskem prodal platební systém PayPal, podařilo se mu vybudovat projekt SpaceX, který dokáže dopravit náklad na oběžnou dráhu levněji než státní firmy. Kromě vesmíru se Musk zajímá taky o ekologii a čistou energii, což ho přivedlo k založení společnosti Tesla.

Vizionář se vším všudy

V současné době vizionářsky smýšlející Musk zvažuje možnosti života na Marsu. S vědomím, že celá řada řidičů nadšené jezdí v jeho elektromobilech a jeho raketoplány zásobují Mezinárodní vesmírnou stanici, se ani tato vize nejeví až tak nereálně.

Nahoru