menuMENUHledat

Tesla Model X představen: nejbezpečnější SUV světa, se kterým přežijete i apokalypsu

30.09.2015 10:30 | Autor: BP | Zdroj: teslamotors.com
Tesla Model X představen: nejbezpečnější SUV světa, se kterým přežijete i apokalypsu

Krátký výkřik o představení nového Modelu X střídá podrobná reportáž. Nové elektrické SUV je nejbezpečnější na světě, navíc Vás díky speciálním filtrům zachrání i před apokalypsou. Podívejte se i na video z eventu.


Bezpečnost nade vše

Elon Musk včera představil již stokrát zmiňovaný nadupaný Model X. Na podium za ním krátce po přivítání najelo nablýskané bílé SUV, které všechny přihlížející dostalo do varu.

Jako první zmínil Elon bezpečnost. Ta má pro společnost naprosto klíčovou roli již od jejích počátků a s novým modelem se na tom nic nezměnilo.

Model X hravě sklízí všech 5 hvězdičekhodnocení bezpečnosti. Tento faktor se vypočítává z pravděpodobnosti vážného zranění při nehodě. Zatímco nejlépe hodnocené SUV na trhu dosahují nejlepšího údaje 10 %, Model X je přibližně na 6,5 %. To znamená, že pokud by se začala dávat šestá hvězda (a v případě Elona Muska je všechno možné), nový elektromobil by jí téměř získal. :)

Toto bezkonkurenční hodnocení získává Modelu X především jeho konstrukce. Při frontálním nárazu, který je nejčastější příčinou zranění při vážných nehodách, má elektrické SUV jednu obrovskou výhodu. Laicky řečeno: nemá vpředu motor. Má tam jedno velké prázdno. Takže zůstává dost velký prostor na absorbování nárazu a zmírnění jeho následků.

Na snímku můžete vidět důsledek bočního nárazu v případě Modelu X a druhého nejlépe hodnoceného SUV. Musk pohotově poznamenal, že „takhle vypadá rozdíl mezi životem a smrtí.“

Co ještě Model X umí? Proč sem motáme přežití apokalypsy?

Článek pokračuje na další straně.

Galerie k článku

intro1intro2intro3intro4intro5intro6xko_introsection-exterior-profilesection-exterior-primary-wings-open-front-viewsection-checkboard-aerosection-allwheel
Nahoru