menuMENUHledat

Tesla v praxi IX: Z Norska do Říma za 3 dny

16.09.2015 08:25 | Autor: BP | Zdroj: teslamotors.com

První zastávka – Dánsko

Začali jsme mapovat náš výlet. Zadal jsem “Řím” do navigačního systému a cesta se krásně propojila od Haugesundu až do Říma. Všechny nabíjecí stanice, které jsme potřebovali, byly rozmístěné v různých intervalech během celé cesty.

Navigační systém Googlu nerozpozná soukromé trajekty, takže nás vedl přes Švédsko, my jsme si ale chtěli zkrátit cestu trajektem ze Stavangeru v Norsku do Hirtshalsu v Dánsku.

Rozhodnutí padlo – navečer 28. června odjezd do Stavangeru a tam nalodění na nový enviromentální trajekt do Hirtshalsu v Dánsku. Náš Model S byl nabitý na dojezd 480 km.

První den na pevnině

Navštívili jsme Dánsko v roce 2014, takže se Superchargery tam jsme už byli obeznámeni. Jako první jsme využili dobíjecí stanici Hjørring, dále pak Supercharger v Aarhus, díky kterému se nám podařilo dojet až do Rødekro. Všechny rychlonabíječky měly snadný přístup z dálnice. Další plánovanou zastávku představoval Hamburg v Německu. Tam už na nás čekala nabíjecí stanice, která je součástí hotelu “unter Dem Linden.”

Poslední lokace toho dne byl Supercharger Rhüden stále ještě na území Německa. Taktické umístění poblíž dálnice A7 a skvělého hotelu nedaleko nás velmi potěšilo.

Druhý den na pevnině

Z Rhüdenu jsme měli několik možností, kde nabíjet. Rozhodli jsme se vymačkat z Modelu S co to půjde a vyrazili po A7 do Gramschatzu, který byl vzdálený ještě 300 km. Po cestě nesměla chybět ani zábava, takže jsme si ozkoušeli spoustu náhlého zrychlení a jízdy za vysoké rychlosti. Navigační systém Tesla nás po nějaké době téměř opatrně varoval, že budeme muset trochu přizpůsobit styl jízdy, pokud chceme dorazit až do Gramschatzhu.

Nutno přiznat, že nám zbývalo na dojezdu posledních 80 km, když jsme začali nabíjet u plánovaného Superchargeru. Z Německa nás Tesla bezpečně dovezla do Švýcarska, jižně od Alp. Nabili jsme auto a strávili noc v úžasném malém hotýlku. Druhý den byl plný vzrušujících zážitků. Dokonce jsme na dálnici předjeli Porsche SpiderFerry 360 Spider. Ten výkon je neuvěřitelný, i když je to zábava jen na chvíli, stojí za to.

Článek pokračuje na další straně.

Galerie k článku

rome_4rome_3rome_2rome_1
Nahoru