menuMENUHledat

10 pádných důvodů, proč si pořídit elektromobil

20.10.2014 11:16
10 pádných důvodů, proč si pořídit elektromobil

1) Ráno se nemusíte zdržovat návštěvou čerpací stanice – elektromobil se dobíjí v garáži, zatímco vy jste ještě v pyžamu a čistíte si zuby.

2) Už se vám v autě nebude zvedat žaludek kvůli zápachu benzínu. Uznáváme, že to je trošku nevýhoda pro ty, kdo si čas od času rádi přičichnou.

3) Eektromobil je tak tichý, že vám cestou do práce při poslechu klasické hudby neunikne jediné vrznutí smyčce. Při poslechu hardcore zpěváka si vychutnáte každé zachrochtání. S popovými zpěvačkami naplno prožijete každé heknutí. Snad jen u reggae to bude pořád totéž...

4) Pokud se budou vaše pubertální děti hlásit k emo, pokus o sebevraždu pomocí výfukových plynů pro ně skončí fiaskem.

5) Uděláte tak skvělou reklamu své osobě, lidé si vás nejspíš budou i fotit (jistě, uznáváme, že tohle je povrchní důvod, ale pořád je dost dobrý).

6) Půjdete vstříc nejmodernější budoucnosti a zároveň oživíte málem zapomenutou minulost – to dá jednomu pocit, že je vyvoleným sci-fi hrdinou.

7) Nedrncá to (ne že by to při stavu českých silnic něco znamenalo).

8) Elektromobil znamená konec starostem o olej, chladicí kapalinu nebo filtry. Na to je elektromotor příliš dobrý a život příliš krátký!

9) Vaše cestování bude zase o něco šetrnější k životnímu prostředí. A to myslíme naprosto vážně.

10) Cestování bude šetrnější i k vaší peněžence – pohonné hmoty vás každých 30 000 mil (48280,32 km) budou stát zhruba o 2300 dolarů (49703 korun) méně než s klasickým automobilem).

Nahoru