menuMENUHledat

3 aktuální priority Elona Muska: Model 3, Autopilot a výrobní linka 100 kWh baterií

27.10.2016 16:34 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
3 aktuální priority Elona Muska: Model 3, Autopilot a výrobní linka 100 kWh baterií

Elon Musk oznámil mediálnímu světu své tři momentální top priority: přípravu výroby pro Model 3, produkční linku pro výrobu 100 kWh baterií a co největší posun ke spuštění nového Autopilota. Musk při konferenčním hovoru s tiskem oznámil, že hned jak skončí, povedou jeho kroky k výrobní lince 100 kWh baterií, aby vše popohnal.

Stihne Tesla doručit Model 3 včas?

CEO Tesly slíbil, že Model 3 půjde do výroby ještě než skončí rok 2017. Elon dokonce předpokládá, že samotná výroba začne prvního července 2017. Fanoušci tyto informace berou trochu s rezervou, nutno přiznat, že Model S i Model X měly zpoždění dva roky oproti původním plánům. Na druhou stranu stoupenci Tesly to Muskovi odpustili, protože se pustil do něčeho, co nikdo předtím nedokázal. Ukázal světu funkční prémiový elektrický vůz, který se může úspěšně měřit s takovými velikány jako je Mercedes, Audi nebo BMW.

To ale bylo předtím, situace dnes je jiná. Na světe je kolem 380 tisíc netrpělivých zákazníků, co si zarezervovali Model 3 a čekají, až dorazí. Pokud auta nebudou hotová včas, kolem čtvrt milionu dolarů depositu by mohlo zmizet. Zpoždění by samozřejmě mohlo mít negativní vliv také na akci Tesly, které díky výsledkům za třetí kvartál zažili pořádnou jízdu na horské dráze.

Vylepšený Autopilot chce Musk nasadit během prosince

A konečně třetí bod: Musk dychtí implmentovat vylepšeného Autopilota a uvést ho do chodu hend, jak to půjde. Jak bylo oznámeno v minulém týdnu, autonomní systém, díky kterým se z každé nové Tesly stane časem zcela robotické auto, bude od nynějška vkládán do každého prodaného kusu. (Včetně Modelů 3). Na druhou stranu Nvidia Drive PX 2, díky kterému to všechno bude možné, potřebuje čas na zpracování všech dat. Plus bude nutné získat odezvu z „reálného světa“, aby bylo jasné, jak systém funguje a kde má případné mezery.

Tesla uvádí, že chce akci s vylepšeným Autopilotem odstartovat už během prosince, každý měsíc pak bude systém aktualizovat. Musk bude řídti celý tým Autopilot a kompletovat změny tak rychle, jak bude možné. Je přesvědčený, že nakonec bude Autopilot alespoň dvakrát bezpečnější, než auto řízené člověkem.

Jako normálně, Elon Musk má plánů až nad hlavu. Tesla slíbila, že odhalí nový produkt (související se solární energií) tento pátek 28. října a během 1. listopadu uveřejní detaily týkající se financí SolarCity.

This article originally appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru