menuMENUHledat

Alternativy nabíjení alternativních vozů

18.02.2015 07:00
Alternativy nabíjení alternativních vozů

Na elektromobilech nás nejvíc baví, že jsou nové. Teď nemáme na mysli módu nebo originalitu za každou cenu, ale to neustálé objevování dalších a dalších vymožeností, které s nimi souvisí. Například způsoby dobíjení – kromě standardních nabíječek už se objevují i zábavnější alternativy:

1) Telefonní budka

V době mobilních telefonů lze říct, že telefonním budkám odzvonilo. Do jejich likvidace se ale nikomu příliš nechce, i přesto, že se vzhledem k financím investovaným do jejich údržby stávají prodělečnou záležitostí. O to příjemnější je nápad přetvořit staré budky na nové nabíječky pro elektromobily.

Zdroj: english.hani

2) Lampa

Zatímco auto se spalovacím motorem nabijete během chvíle na benzínové pumpě, v případě elektromobilu si, pravda, potřebujete chvíli postát a zároveň mít auto po ruce. Kam ale postavit všechny ty nabíječky, aniž by překážely a zabíraly místo?

Tento problém zkouší v Berlíně vyřešit pomocí veřejného osvětlení. Odhadem by bylo možné předělat asi 2 % z 10 milionů pouličních lamp v Německu, přičemž by byly schopné svítit a dobíjet zároveň.

Zdroj: techly

3) Strom

O stromu, který má místo listů mikroturbíny, se nemusíme dlouze rozepisovat. Věnovali jsme mu celý článek, který si můžete přečíst zde.

Zdroj: edition

Jistě, zatím jde jen o vtipné nápady ve fázi pokusů, netvrdíme, že nemají mouchy a že se na ně lze spolehnout. Nejlepší dobíjení stále nabízejí klasické superchargery. Ale i tak nás podobné vymoženosti baví, a moc.

 

Nahoru