menuMENUHledat

Auto roku 2013

04.09.2014 10:48 | Zdroj: http://www.motortrend.com
Auto roku 2013

Tesla Model S se stal loňským vítězem známého magazínu Motortrend. Přinášíme vám citaci nadšeného redaktora Anguse MacKenzie:

První auto po více jak 60 letech bez splovacího motoru

„The 2013 Motor Trend Car of the Year“ (Nejvíce stylové auto roku 2013) je jedno z nejrychlejších amerických čtyř-dvéřových aut, které kdy bylo postaveno. Jezdí jako sporťák, je nedočkavý, hbitý a extrémně vnímavý. Stejně nenucený jako Rolls-Royce, uveze tolik věcí jako Chevy Equinox a přitom je mnohem efektivnější než Toyota Prius. Padne stejně jako peněženka k luxusnímu hotelu, nebo jako supermodelka na pařížské molo. Podle všech měřítek, Tesla Model S je opravdu pozoruhodný automobil, možná ten nejdokonalejší nový luxusní vůz od legendárního a originálního Lexus LS 400. To je důvod, proč se stal Autem roku 2013.

Tak počkat. Zapomněli jsme zmínit jeden naprosto klíčový bod - Tesla Model S je první vítěz po 64 letech, který není poháněn spalovacím motorem. A právě hnací ústrojí dodává Tesle charakteristické jízdní vlastnosti a alternativní řešení, které staví Model S o stupínek výš, než jsou ostatní auta poháněná spalovacími motory. Ale to je jiná kapitola. Ve své podstatě je ale Tesla Model S prostě zatraceně dobré auto, které stačí zapojit do zásuvky.

Nahoru