menuMENUHledat

Autopilot přijde již tento čtvrtek!

13.10.2015 15:15 | Autor: BP | Zdroj: Twitter
Autopilot přijde již tento čtvrtek!

Funkce autopilota už dávno nepředstavuje jen utopické povídačky. (Nejen) pod taktovkou Elona Muska a Tesla Motors by se brzy mohla stát reálným doplňkem firmwaru elektromobilů. Pořád jsme o tom četli a psali, ale konkrétní datum nikdy nepadlo. To se ale změnilo. K uvedení funkce autopilota by mělo dojít již tento čtvrtek, tedy 15. října.

Vylepšení adaptivního tempomatu

K updatu stávajících Modelů S na verzi 7.0 začne postupně docházet po celém světě právě od tohoto čtvrtka. Začne se samozřejmě v USA, ale brzy by mělo dojít k rozšíření do celého světa. Musk zatím neuvedl, na jaké z očekávaných funkcí autopilota se můžeme těšit.

Pravděpodobně však půjde v podstatě o vylepšení adaptivního tempomatu – Tesla Model S bude umět reagovat na vozy kolem sebe, tedy zrychlovat či zpomalovat na dálnici, v plánu bylo i automatické předjíždění. Předpokládáme, že to by se mělo stále dít za souhlasu a kontroly řidiče, tedy reakce v podobě vyhození blinkru atd.

Automatické parkování

Co autopilotovi zajisté nebude chybět, je schopnost sám parkovat. To ve světe moderních aut není až taková novinka. Tesla slibovala zcela automatické parkování, kdy řidič ani nebude muset sedět v autě a vůz se prostě zaparkuje do garáže či jinam bez jeho asistence i přítomnosti. Tyto funkce jsou zatím ve vývoji, a tak se majitelé Modelů S budou muset spokojit s automatickým parkovacím autopilotem za své přítomnosti.

Další novinky přineseme po oficiálním představení ve čtvrtek 15. října.

Nahoru