menuMENUHledat

Budoucnost patří bateriím od Tesly

04.12.2015 07:00 | Zdroj: techinsider.io
Budoucnost patří bateriím od Tesly

Velkokapacitní baterie s dlouhou výdrží jsou podle Elona Muska jedním z výrobků, kterým patří budoucnost. Musk proto dlouhodobě sleduje technologie výroby baterií po celém světě. Tesla má momentálně v hledáčku zhruba 60 projektů, které se vývojem a zlepšováním baterií zabývají. S těmi nejslibnějšími z nich plánuje Musk navázat spolupráci.

Tesla má o o vývoji v bateriových technologiích přehled

„V našem interním hodnocení jsme všechny projekty, které sledujeme, oznámkovali na stupnici od jednoho do pěti bodů. Jeden bod znamená, že projekt podle nás nemá žádný smysl ani potenciál. Pět bodů je nejvíc a značí, že s někým takovým bychom rádi spojili své síly,“ objasnil Elon Musk během velké ekonomické konference organizované investiční společností Baron Capital.

Zatím prý ale na žádné čtyř- ani pětibodové projekty nenarazili. Sledují však několik společností, které oznámkovali třemi body a které by podle Muskova názoru mohly v blízké době přijít s nějakou zajímavou technologií.

Elon navíc věří, že o vývoji baterií má Tesla tak velký přehled, že je téměř nemožné, aby kdekoliv na světě vznikla nějaká zázračná technologie, o níž by se jeho společnost nedozvěděla. Vývoj v bateriových technologiích, zdá se, má Tesla naprosto podchycen.

Gigafactory je Elonův černý kůň

A protože budoucnosti svých baterií Elon Musk tolik věří, investoval víc než 5 miliard dolarů do obří továrny na výrobu lithium-iontových baterií přezdívané Gigafactory. Tesla zde bude vyrábět nejen baterie pro své elektromobily, ale také domácí úložiště energie Powerwall. Díky této koncentrované výrobě chce nejen zůstat na technologické špičce, ale také dosáhnout snížení nákladů i výsledné ceny baterií.

 

Nahoru