menuMENUHledat

Celý život se točil kolem klasických automobilů, aby si na stará kolena pořídil elektromobil

26.09.2018 07:47 | Autor: VS | Zdroj: evannex.com
Celý život se točil kolem klasických automobilů, aby si na stará kolena pořídil elektromobil

Dokážete odhadnout, kolik let je vůbec nejstaršímu majiteli automobilu Tesla? Přesně 96 let! Pochází z Kalifornie a i přesto, že je celý jeho život prosycen vůní benzínu, na svůj elektromobil nedá dopustit.


Automobilový veterán

Walt Mordenti se narodil v roce 1921 a v roce 1935 poprvé vstoupil do autodílny, aby zde začal opravovat automobily, protože potřeboval finančně pomoci své rodině. Od té doby prošlo Waltovýma rukama na tisíce automobilů snad všech značek a ve valné většině z nich také seděl a řídil je. I přesto říká, že červený Model 3 je jeho zatím vůbec nejoblíbenějším vozem.

Walt je považován za skutečného automobilového odborníka a to především na vozy značky Hudson. Někteří mu dokonce přezdívali Doc Hudson. Ovšem Walt neumí automobily jen opravovat, ale umí je také řídit. Což dokazoval od čtyřicátých let, kdy závodil v Connecticutu a na východním pobřeží až do 80. let.

Oddán Hudsonu

V roce 1948 si zakoupil červený Kurtis Kraft s motorem Ford V8-60. A právě jeho vůz s číslem #78 zajel 27. února 1957 nejrychlejší kolo na Flying Mile v Daytona Beach s rychlostí 118.421 mph. To ovšem nebyl jediný velký úspěch. Celou řadu úspěchů sklidil také jeho další výtvor, vozidlo #12 Hudson známé pod přezdívkou The Tank, pod kterým bylo podepsáno trio Mordenti-Mordino-Mambrino.

Mezi lety 1922 a 2016 Walt Mordenti absolvoval se svou ženou Margaret 19 cest napříč celými Spojenými státy v restaurovaném Hudsonu Hornet z 53. roku. V roce 2017 zemřel Waltův dlouholetý přítel a kopilot, který s ním závodil v 70. letech a Walt tehdy řekl, že již nebude řídit žádného Hudsona. Proto svůj zrestaurovaný vůz prodal a v garáži se mu najednou udělalo místo.

Na stará kolena elektromobil

Rozhodl se jej zaplnit něčím velmi netradičním a to malým sedanem z dílny společnosti Tesla, který nese červený lak a označení Model 3. A Walt na něj od té doby nedá dopustit. Sám jej stále aktivně řídí a užívá si všech moderních technologií, které mu automobil nabízí.

Walt je skvělým příkladem toho, že i když milujeme minulost, ve které se cítíme dobře a rozumíme jí, nikdy bychom neměli před současností zavírat oči a naopak ji přijmout do svého života.

Nahoru