menuMENUHledat

Čeští majitelé vozů Tesla se konečně dočkají! První servisní středisko v Praze bude otevírat nejpozději v březnu

30.01.2019 10:12 | Autor: VS | Zdroj: E15.cz
Čeští majitelé vozů Tesla se konečně dočkají! První servisní středisko v Praze bude otevírat nejpozději v březnu

V České republice je momentálně registrováno téměř 700 vozů Tesla. V momentě, kdy je potřeba servisu, se jejich majitelé musí vydat na dlouhou cestu do zahraničního oficiálního servisu značky. Toto martýrium však již brzy skončí.


Domácí servis

Tesla se totiž rozhodla otevřít přímo v Praze první oficiální servisní středisko a vytvořit tak zcela nové zázemí pro všechny místní majitele vozů Tesla. Tuto zprávu potvrdil deníku E15 Radovan Hasala, šéf české Asociace elektromobility a inovativních technologií.

Čeští majitelů vozů Tesla již nebudou muset obrážet některé z nejbližších servisních středisek Tesly, které sídlí buď v Mnichově, Norimberku nebo ve Vídni.

Že se k něčemu takovému schyluje, prozrazovaly vypsané pracovní pozice pro Prahu, kam Tesla hledala mechaniky, poradce pro náhradní a nové díly či manažera. Ovšem až nyní víme, že Tesla skutečně vybuduje plnohodnotné servisní středisko, které by mělo své brány otevřít již ke konci příštího měsíce, nejpozději však v průběhu března.

Model 3 přichází

Proč Tesla přichází s takovou novinkou zrovna nyní, je celkem jasné. Do Evropy míří Model 3, který by se u nás měl začít prodávat již na jaře. Tesla předpokládá, že se díky tomu počet majitelů vozů Tesla zvýší natolik, že je servisní středisko v naší zemi nutností.

I přesto Tesla zatím neplánuje vybudovat v Čechách i oficiální prodejní zastoupení. Pokud si tedy chce zájemce z Čech koupit Teslu, musí se vypravit do Vídně.

Nahoru