menuMENUHledat

Tesla u nás otevře svůj první autorizovaný servis! Stavět se bude asi v Praze

13.12.2018 09:34 | Autor: VS | Zdroj: tisková zpráva Asociace elektromobility a inovativních technologií, z.s.
Tesla u nás otevře svůj první autorizovaný servis! Stavět se bude asi v Praze

Tuzemští majitelé vozů Tesla se konečně dočkají. Kalifornská automobilka otevře své první a prozatím jediné servisní středisko v České Republice. Odpadne tak nutnost servisovat svou Teslu v zahraničí.


Výlety za hranice

Být majitelem vozu Tesla v České republice je spojeno nejen s příjemnými chvilkami, které dokáže tento automobil řidiči zprostředkovat, ale bohužel také s nepříjemností v podobě nucených výletů za naše hranice do autorizovaného servisu značky.

Zní to podivně, ale je tomu skutečně tak. Pokud majitelé vozů Tesla žijící v ČR nechtějí přijít o záruku, musejí se svým vozem vydat do Lince či Vídně v Rakousku, popřípadě do německého Mnichova nebo Stuttgartu. Pro ty, kteří žijí v Praze, to znamená minimálně tříhodinové putování do servisu a to je věc, která může odradit od nákupu Tesly, kterou v České Republice ojetou i zcela novou seženete v podstatě bez problému.

Nový servis

Tento problém by však mohl být již brzy minulostí. Asociace elektromobility ČR ve své tiskové zprávě informovala, že Tesla pro své zákazníky připravuje daleko komfortnější řešení, jak svůj elektromobil servisovat v autorizovaném servisu. Plánuje vybudovat servisní středisko přímo v České republice, což prozrazuje i pět nabízených pracovních pozic na stránkách automobilky. Tesla v současné době hledá zaměstnance na pozice servisního technika, servisního poradce, mobilního technika a také specialistu přes díly. U všech těchto pozic je jako místo výkonu uvedena Praha, což by mohlo naznačovat, že právě v tomto městě servisní středisko vyroste. Jednalo by se o logické řešení vzhledem k velikosti města i strategické poloze uprostřed naší země.

Dočkáme se i salónu?

Již nyní je však jasné, že nebude stát ve Vestci u Prahy, jak bylo původně plánováno. Tesla však doposud neřekla, kde přesně bude servisní středisko stát, takže je možná každá varianta. Nicméně servisní středisko by mohlo být předzvěstí otevření samotného autosalonu značky, díky kterému by si tuzemští zájemci mohli koupit Teslu přímo od automobilky a nemuseli by využívat prostředníků a nejrůznějších bazarů. Tak tedy doufejme.

Nahoru