menuMENUHledat

Chystá se Tesla Pick-up!

27.07.2016 08:05 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Chystá se Tesla Pick-up!

Elon Musk poprvé přišel s plánem, že vytvoří flotilu elektrických vozů už před deseti lety. Základní vize zahrnovala několik bodů: vyrobit elektrický, luxusní sportovní vůz (hotovo), přesunout se k dostupnějším elektrickým vozům (splněno) a nakonec vyrobit elektromobil pro masy (téměř realitou). Tradá! A můžeme se vydat na cestu k velkému plánu číslo dva.

Tesla má v plánu postavit elektrické nákladní auto a Pickup

Nový plán Tesly si kromě jiného vytyčil jeden důležitý cíl. Vytvořit novou řadu elektrických dopravních prostředků. Už jsme psali o chystaném menším SUV, které by mohlo nést název Tesla Model Y. Tím ale řada nekončí. V zásobě nám zbývá ještě nákladní auto a také Tesla Pickup!

Musk na toto téma reagoval následovně:

„Kromě klasických, užitných vozů potřebujeme dva další typy elektrických dopravních prostředků. Nákladní auto a veřejný dopravní prostředek pro velké množství lidí. Obě tyto odvětví jsou momentálně ve vývoji a Tesla by měla být připravená na jejich odhalení v příštím roce.“

Někteří fanoušci by možná raději přivítali novou generaci sportovního Tesla Roadster, vstup na trh s Pickupem je ale logický tah. Doplnil by tak flotilu klasických, užitných vozů, o kterých Musk mluvil. Stavba elektrického nákladního auta bude vyžadovat ještě lepší technologii a také výkonnější baterie.


This article originally appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

zdroj obrázků: možný vzhled Tesla Pickup podle EV.network

Nahoru