menuMENUHledat

Díky novému bezpečnostnímu balíčku se Tesly stanou nedobytnou pevností

14.11.2018 09:00 | Autor: VS | Zdroj: shop.tesla.com
Díky novému bezpečnostnímu balíčku se Tesly stanou nedobytnou pevností

Se stále se zvyšujícími případy krádeží vozů Tesla přichází automobilka s balíčkem, díky kterému bude pro zloděje ukrást vůz v tichosti téměř nemožné.


Nové bezpečnostní vylepšení

Přijít na parkoviště a zjistit, že vám byl vůz odcizen, není nikdy nic příjemného, zejména pokud se jedná o tak drahý automobil, jako je Tesla. V Kalifornii to vědí, a proto přišli s novým systémem zabezpečení svých elektromobilů pojmenovaný Enchanced Anti-theft.

Tento nový ochranný balíček je dostupný pro Model S a Model X jako doplněk výbavy. Na stránkách společnosti je novinka popsána takto:

„Zvyšte ochranu vozidla pomocí aktivní senzorové technologie, která je určena k detekci pohybu uvnitř kabiny vozu, stejně tak k detekci jeho pohybu či náklonu. Na potenciální krádež bude automobil upozorňovat zvukovými signály.“

Aktuální cena novinky je 350 dolarů. Ty zahrnují poštovné i náklady na instalaci v nejbližším servisním středisku automobilky.

Tesla upozorňuje, že balíček není kompatibilní s žádným Modelem S vyrobeným před 16. zářím 2015. U Modelů X žádné podobné omezení není a systém je tak kompatibilní se všemi elektrickými SUV značky Tesla.

Odkaz na novinku najdete zde.

Reakce na zvyšující se počty krádeží

Automobilka vydává balíček poté, co především v Evropě rapidně narůstá počet krádeží jejích vozů. My jsme vám nedávno představili video, ve kterém se dva zloději snaží odcizit Model S, což se jim nakonec i povedlo a odhaduje se, že tito dva pachatelé mají na svědomí více takovýchto krádeží. Ukradené vozy jsou následně většinou rozebrány a prodávány na díly. Neplatí to však o ukradených elektromobilech značky Tesla v USA, kde bylo 112 ze 115 odcizených vozů navráceno zpět majiteli.

Neodcizitelná Tesla

Zloději dnes vozy kradou skrze hacknutí systému vozu, a proto společnost doporučuje mít vždy zakázán pasivní přístup do vozu. Ten nastavíte ve svém voze skrze Ovládací prvky-Nastavení-Dveře a zámky-Pasivní vstup-Vypnout.

Další možností, jak zlodějům znesnadnit krádež vozu, je využívání funkce PIN to Drive, která bude vyžadovat zadání kódu před každou jízdou. Pokud PIN neznáte, s automobilem zkrátka neodjedete. Nejlepší je kombinovat veškerá omezení a nastavení spolu s ukládáním klíče do speciálního pouzdra, které blokuje jeho signál a navrch ještě přidat nový balíček od společnosti.

Tím byste měli z vašeho vozu vytvořit nedobytnou pevnost, na kterou bude krátký každý zloděj. Je to jen na vás, ale tak drahý automobil, jakým je Tesla, má cenu zabezpečit každým myslitelným způsobem. Chráníte tím totiž nejen svůj automobil, ale můžete zloději ukázat, že krást jakoukoliv Teslu zkrátka nemá smysl.

Nahoru