menuMENUHledat

Dva a půl roku práce na síti Superchargerů

01.06.2015 15:07 | Autor: RS | Zdroj: teslamag.de
Dva a půl roku práce na síti Superchargerů

Tesla Motors má, podle informací na oficiálních internetových stránkách, v současné době 438 Superchargerů po celém světě s celkovým počtem 2 415 nabíjecích míst. Vybudovat tak velkou síť nabíjecích stanic vyžaduje nejen vysoké investice, ale také spoustu času. Kaliforňané na tomto konceptu pracují již dva a půl roku.

Od roku 2012 do současnosti

Ačkoli nové lokality přibývají po týdnech, je velmi zajímavé sledovat, jak stavba probíhala. Ukázkové video zachycující rozvoj této sítě v rychlém pohybu, nyní zveřejnil na Youtube uživatel fóra Tesla Motors klub. Dvou-minutové video začíná v listopadu 2012 a končí aktuálním stavem v květnu 2015.

Je zajímavé, že od poloviny roku 2014 již není pro společnost Tesla Motors Amerika největší prioritou. Staly se jí především sítě Superchargerů v Evropě a Asii.

A jak je to s užíváním super rychlých dobíjecích stanic? Mezi nejvytíženější patří Superchargery ve Spojených státech, velice užívané jsou ale i dobíječky v Číně (včetně Hongkongu), Nizozemí Norsku. A během letošního roku se snad dostane i na nás!

Nahoru