menuMENUHledat

Mapa Superchargerů aktualizována, ČR je v pořadí!

03.12.2015 07:00 | Autor: BP | Zdroj: teslamotors.com, hybrid.cz
Mapa Superchargerů aktualizována, ČR je v pořadí!

Sledujeme mapu Superchargerů na stránkách Tesla Motors pravidelně, a proto nás velice potěšilo, když se konečně objevil očekávaný Supercharger v České republice. Už to nevypadá jako sliby, ale reálná věc!

Evropou za chvíli projedete bez obav o nabíjení

Před pár dny byla mapa na stránkách Tesla Motors aktualizována a v České republice si spokojeně trůní červená tečka s příštím Superchargerem. Podle dřívějších oficiálních informací by se měla rychlodobíjecí stanice vyskytovat na dálnici D1, pravděpodobně kolem Humpolce.

Už dříve jsme slyšeli o spojení Tesla Motors se společností PKN ORLEN (u nás Benzina) a tedy následném umístění Superchargerů právě na těchto benzinových pumpách. Zda-li tomu bude tak i v tomto případě, zatím nevíme.

USA disponuje 224 Superchargery

Infrastruktura nabíjecích míst se samozřejmě rozšiřuje nejvíce v USA, kde Tesla buduje o sto šest nejen Superchargery, ale také sekundární síť Destination Charging, o které jsme psali třeba tady. Řidiči elektromobilů v USA mají momentálně k dispozici 224 Superchargerů a 1122 dobíjecích míst “Destination Charging”.

U nás by měla dobíjecí infrastrukturu pořádně nakopnout dotační injekce z EU, díky které by se v průběhu následujících pěti let mohlo vybudovat až 1300 nových dobíjecích míst. Každopádně, svítá na lepší časy!

Nahoru