menuMENUHledat

Dvacet palců pro Model 3?

18.12.2017 08:58 | Autor: VS | Zdroj: teslarati.com
Dvacet palců pro Model 3?

Momentálně je Model 3 nabízen se standardními 18“ a sportovně laděnými 19“ koly. Na své premiéře v roce 2016 byl však automobil postaven na 20“ kolech s velice atraktivním designem. Proč tedy nejsou v aktuální nabídce?


Osmnáct a devatenáct palců

Současný Long Range Model 3 od Tesly v konfiguraci s jednou pohonnou jednotkou a pohonem zadních kol, je standardně nabízen s osmnáctipalcovými koly Aero. Ty si může případný zájemce nechat vyměnit za něco ostřejší, devatenáctipalcová kola, se sportovním charakterem. Jedná se však o příplatkovou výbavu, která zájemce vyjde na dalších 1 500 dolarů, tedy zhruba 33 tisíc korun. Někteří zájemci však nejsou s touto nabídkou spokojení, a volají po dalších variantách, především po té dvacetipalcové.


Prototyp představovaný v roce 2016.

Premiéra s dvaceti

Na dvacetipalcových kolech se Model 3 představoval během své předpremiéry v březnu 2016. K vidění byl velice atraktivní prototyp, cenově dostupného elektromobilu. Ten byl oděn do rudého laku, kterému dělala garde dvacetipalcová kola s velice unikátním designem turbínových lopatek. Detaily kola jsou k nahlédnutí na podaném patentu US Design, který si Tesla nechala zaregistrovat.


Kola evokují pocit, jako by vás měla každým okamžikem nasát. Může za to unikátní design turbínových lopatek.
 

Turbínové Aero

Pokud se podíváme na tato kola více do detailu, uvidíme pneumatiky Michelin o rozměrech 135/35 / ZR20. Jedná se o nízkoprofilové pneumatiky, které rámují disk s třinácti elipsovitě prohnutými paprsky evokujícími vdech spalovací turbíny letadla. Nevidíme důvod, proč by Tesla neměla toto kolo zahrnout do své příplatkové nabídky. Standardně by se mohlo nabízet pro Model 3 vybavení dvěma elektromotory, který společnost Tesla připravuje.

Podívejte se na něj na tomto videu:

Tweet

Otázku větších kol nyní opět nakousl Ryan McCaffrey, který pracuje jako editor pro herní portál IGN a je zároveň velice uznávaným fanouškem společnosti Tesla a odborníkem na Model 3. McCaffrey rozčeřil vody svým nedávným tweetem ve kterém se ptá přímo Muska, zda budou 20“ kola k dispozici, protože byly spatřeny na několika vozech a jedna sada se prodávala i na eBay. Dále připojuje prosbu o potvrzení a malou osobní poznámku, že s 20“ koly vypadá Model 3 mnohem lépe než s 19“.

I agree

Na odpověď nemusel dlouho čekat. Musk mu pod tento tweet napsal pouze „I agree“, tedy „souhlasím“. Tato odpověď však byla po několika hodinách smazána. Proč se tak stalo, není jisté. Musk si nejspíše uvědomil, že svým výrokem tak trochu dehonestoval, v současnosti nabízená, 19“ kola. Za 30 tisíc nejsou sportovní devatenáctky vůbec levné a pro společnost je jejich prodej jen příjemnou záležitostí.

 

@elonmusk Elon, are 20-inch Sport wheels coming for Model 3? They've been spotted on a couple of Tesla-owned Model 3s, and a set was just sold on eBay. Seems imminent, but would love confirmation! 20s fill out the wheel wells on Model 3 so much better than 19s!

— Ryan McCaffrey (@DMC_Ryan) 11. prosince 2017

 

Zda se vytoužená 20“ kola objeví v nabídce Tesly se tak zřejmě ještě nějaký ten čas nedozvíme. Dost možná si budeme muset počkat do jara příštího roku, kdy začne být výkonnější verze vyráběna.

This article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru