menuMENUHledat

Elektromobil v autoškole

22.04.2015 14:56 | Zdroj: greencarreports.com
Elektromobil v autoškole

Řídit elektromobil je určitě jiné než ovládat klasické auto, navíc s převodovkou. Podle nás je to snazší a stojíme si za svým názorem, že elektrické auto je ideální pro začínající řidiče. Souhlasíme s Daimlerem, že elektromobily se na první jízdu v reálném světě výborně hodí. Studenti se s nimi mohou plně soustředit na značky a na provoz, pomáhá jim chytrý software a nerozptyluje je řazení.

Daimler uzavřel dohodu s Academy

Nicméně uznáváme, že jsou jistá specifika, na která by se měl člověk připravit, takže zařadit vozy s elektrickým pohonem do autoškol považujeme za praktické. V německém Stuttgartu už se do e-autoškoly pustili. Daimler zde uzavřel dohodu se společností Academy, která nabízí řidičské kurzy, a ta zařadila speciální lekce zaměřené na seznámení s elektromobilem do studijních osnov. Svých pět poboček vybavila nabíječkami a vždy jedním vozem Smart Fortwo ED a jedním elektrickým modelem Mercedes-Benz B.

Výuka zaměřená na specifika elektromobilu

Model výuky zůstane stejný jako v případě klasické autoškoly: Studenti se v učebnách seznámí s teorií a pak si řízení natrénují v praxi. Kromě seznámení s dobíjením, hlídáním dojezdu atd. si musí jízdu elektromobilem pořádně zažít. Naučí se počítat s okamžitým nárůstem točivého momentu elektromotoru a prudším zpomalením způsobeným rekuperačním bržděním. Lektoři budou klást důraz na zvýšenou pozornost věnovanou chodcům, kteří by tichým elektromobilům mohli neočekávaně vejít do cesty.

Služba car2go

Absolventi elektrického výukového programu obdrží „e-řidičák“, díky němuž se stanou členy car2go, služby, jejímž prostřednictvím nabízí Daimler sdílení aut. Kurzu se mohou zúčastnit i zkušení řidiči, kteří průkaz mají a chtějí si pouze rozšířit obzory. Aby je Daimler nalákal, věnuje všem účastníkům 100 volných minut na car2go.

Nahoru