menuMENUHledat

Elektromobily nemají o investice nouzi

27.01.2015 11:03
Elektromobily nemají o investice nouzi

Buď nám boháči začínají šílet, nebo na těch elektromobilech opravdu něco bude. Čím dál víc miliardářů začíná investovat do elektromobility. A nejsou to jen znuděné děti nechutně bohatých rodičů. Vzdělaní lidé s širokým rozhledem vidí v elektromobilech budoucnost.

Čínský Musk

Jia Yueting získal své miliardy díky úspěchům v oblasti IT. Založil společnost Leshi Internet Information & Technology. Ve svých 41 letech si vzal do hlavy, že sestrojí ten nejvíc on-line elektromobil ze všech. (Vypadá to, že máme v Číně dalšího Elona Muska…) Popularita elektromobilů v Číně je vzhledem k závažnosti znečištění zdejšího ovzduší ve městech velmi vysoká, a tak mezi investory patří třeba i Lu Guanqiu, zakladatel Wanxiang Group Corp, nebo Wang Chuanfu, kterému pěkně vydělává společnost BYD Co.

A kde mají Čechy svého mecenáše?

Z evropských nadšenců jmenujme Vincenta Bollorého, který se rozhodl investovat 150 milionů eur do budování dobíjecích stanic ve Francii. Jestli jich skutečně zvládne postavit 16 tisíc během 4 let, elektromobily budou mít ve Francii vyhráno. My jsme optimisté a věříme, že i Česká republika se svého investora brzy dočká a elektromobilita u nás pokvete!

Tak jako tak je jisté, že elektromobily nejsou jen krátkodobý a nedokonalý omyl a své místo na trhu nacházejí v poslední době velmi rychle.

Nahoru