menuMENUHledat

Elon Musk má ve Fremontu továrnu napěchovanou roboty – přes 500 na jedné výrobní lince!

31.08.2015 16:28 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com
Elon Musk má ve Fremontu továrnu napěchovanou roboty – přes 500 na jedné výrobní lince!

Továrna ve Fremontu byla nedávno uzavřena, aby do ní mohla být přidána Linka 2. Ta by podle dostupných informací měla vyrábět nový Model S a také Model X. A vypadá mnohem děsivěji, než co si dokážete představit.

Na podvozku Modelu X pracují všichni roboti!

Elon Musk přidal nedávno na Instagram foto této nové výrobní linky a uvedl, že je na ní nainstalováno 542 robotů. Ostříží zraky, které měly tu možnost se do továrny podívat, přísahají, že na podvozku nového Modelu X pracují všechny roboty.

Nový Model X bude mít nejspíš stejný podvozek jako Model S. Proto bude potřeba zaručit, aby se stejná výrobní linka, která vyrábí oba odlišné modely, dala dynamicky upravovat. Tak, aby vyhovovala veškerým potřebám a detailům. Bude to taková zkouška ohněm a příprava pro nadcházející Model 3.

Umělá inteligence? Potencionálně více nebezpečná než jaderné zbraně

Muskovo nadšení pro jeho zářivou armádu robotů je celkem v rozporu s tím, co hlásá kolem nebezpečí zneužití umělé inteligence. (O kterém jsme psali například zde.) Na loňském sympoziu věnovaném umělé inteligenci a astronautice uvedl:

„Myslím, že bychom měli být velice opatrní, co se týče umělé inteligence. Kdybych měl odhadnout, co je naše největší existenční hrozba, řekl bych že pravděpodobně tohle.. Počet vědců, kteří si myslí, že bychom měli zavézt nějaký odborný dohled a regulaci, neustále vzrůstá. Možná na národní i nadnárodní úrovni, jenom abychom si ujasnili, že neděláme něco hloupého a bláznivého.“

Na konec ještě dodal:

„Spolu s umělou inteligencí vyvoláváme démona.“

V lednu tohoto roku daroval 10 milionů dolarů na kontrolu umělé inteligence pod štítkem: „Potencionálně více nebezpečné než jaderné zbraně.“

Takže je tu nějaké nebezpečí, že se stroje na výrobní lince 2 ve Fremontu prostě pomátnou a začnou ohrožovat obyvatele Nevady? Pravděpodobně ne. Tak jako tak si můžeme být jisti, že ať je na ně Elon Musk pyšný jak chce, nespustí je z hledáčku.

Zdroj: This article originally appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Zdroj fotografie: Fotografie „cup of robots ~ on white“ od „hobvias sudoneighm“ licencována pod CC BY 2.0.

Nahoru