menuMENUHledat

Elon Musk odpovídá na odhalení P100D: Hacknutí je jako dárek.

19.03.2016 07:00 | Zdroj: teslarati.com
Elon Musk odpovídá na odhalení P100D: Hacknutí je jako  dárek.

V nedávném příspěvku jsme psali o hackerovi Jasonu Hughesovi, kterému se podařilo odhalit v nejnovějším firmwaru Tesla zakódovanou informaci o chystané baterii 100 kWh. Chvíli držel tajemství pod pokličkou, než se rozhodl, že vše uveřejní na Twitteru. Skrz tweet adresovaný Elonu MuskoviTesla Motors publikoval status, ve kterém byla ukrytá informace o přicházejícím P100D.

Tesla chtěla vrátit Hughesův firmware o dvě verze nazpět

Následně se začaly dít divné věci. Tesla chtěla na dálku zamezit updatu na nový firmware Hughesovy Tesly Model S. Jason reagoval:


„Tesla zaujala obrannou pozici a snažila se dálkově překazit update firmwaru mého auta. Vrátili mě na 2.12.45, to znamená o dvě verze zpátky.“

Vzápětí Hughes uveřejnil tweet:

Takže, Tesla se se snaží o vzdálený přechod na nižší firmware 2.12.45. Odříznul jsem je. @elonmusk @TeslaMotors Komentář?
— Jason Hughes (@wk057) March 5, 2016

A k Hughesově překvapení Musk odpověděl. Nešlo prý o přímou žádost z jeho strany. Musk zároveň ale pochválil Hughesovy schopnosti.


„Nic z toho nebylo provedeno na mou žádost. Dobré hacknutí je dárek.
@wk057 @TeslaMotors
— Elon Musk (@elonmusk) March 5, 2016

Odpověď přímo od Elona Muska Jasona uklidnila. Pro server Teslarati uvedl:

„No, vypadá to, že jsem získal Muskovu pozornost. To je dost na to, abychom mohli uzavřít příměří. Dostali čas, aby věci vyřešili. Podle mě by měla Tesla dávat větší pozor na to, co dávají do základního firmwaru, pokud nechtějí, aby se informace dostaly ven. Rozhodně nejsem jediný, kdo se umí nabourat do systému vlastního auta.“

Hughes nám dále řekl, že odhalení P100D nebyla jediná nadcházející vychytávka, kterou se mu podařilo najít. O víc detailů se ale prozatím nepodělil.

This article originally appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru