menuMENUHledat

HTT podepsalo smlouvu s indickou vládou o stavbě Hyperloop systému

07.09.2017 07:55 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com, youtube.com
HTT podepsalo smlouvu s indickou vládou o stavbě Hyperloop systému

Hyperloop Transportation Technologies ukořistilo zakázku v Indii: mezi městy Vijaywada a Amaravati povede nový Hyperloop.


Společnost HTT jako první začne s výzkumem terénu. Šetření a sběr veškerých dat by mělo trvat přibližně šest měsíců. Zanedlouhou poté se plánuje začít se stavbou transportního systému Hyperloop, který má propojit obě indická města.

Nová pracovní místa a rozvoj ekonomiky

Podle serveru TechCrunch by měl projekt vytvořit až 2 500 nových pracovních míst. Vzdálenost, kterou momentálně trvá překlenout hodinu, by se dala zvládnout přibližně v šesti minutách. Na práci by se měly podílet jak soukromé, tak veřejné strany a akcionáři.

Nová infrstruktura i vzniklá pracovní místa slibují rozvoj lokální ekonomiky i atraktivní příležitosti. Společnost má rozjeté projekty také ve Francii, Indonésii nebo Jižní Koreji.

Soutěže Hyperloop v plném proudu

Zdá se, že Hyperloop je momentálně v kurzu. Elon Musk vyvíjí vlastní Hyperloop, který chce zároveň propojit s plánovanou podzemní infrastrukturou. V rychlostních testech dosáhli milníku 355 km/h.

Také SpaceX nedávno podpořilo už druhou soutěž o nejúspěšnější kapsuli transportního systému, které se účastnily týmy z univerzit z celého světa. Druhou výzvu vyhrál tým WARR z univerzity v Mnichově. Jejich promo na Hyperloop Pod II můžete zhlédnout níže.

This article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru