menuMENUHledat

HVĚZDY TESLY aneb nejzajímavější informace minulého týdne

11.09.2015 11:09 | Zdroj: nypost.com, hybrid.cz, cdr.cz
HVĚZDY TESLY aneb nejzajímavější informace minulého týdne

Kromě toho, že si Teslu pořídila i moudrá Oprah, o bezplatnou reklamu se značce postaral chlapík z Norska. Se svým Modelem S P85D ujel na jedno nabití přes 728 km a pokořil tak tři roky starý rekord. Se svým úspěchem se následně pochlubil na Twitteru, kde sdílel také video z cesty.

Rekord byl lehce umělý

Je ale nutné říct, že jde v podstatě o uměle vytvořený rekord, který je skutečnosti na míle vzdálený. Řidič si totiž cestu předem pečlivě naplánoval tak, aby se vyhnul příliš velkému převýšení (maximální převýšení bylo 94 metrů), celou dobu jel rychlostí do 40 km/h a cesta mu trvala téměř devatenáct hodin. Takže nic pro běžné jízdy. Jó kdyby se zkusil takhle ploužit po české zvlněné dálnici…

Upgrade Roadsteru bude stát pálku...

Co se týče dojezdu, už si můžete objednat slíbený upgrade na verzi 3.0 pro Tesla Roadster. Díky navýšení kapacity baterie na 70 kWh nyní Roadster dojede až 600 km! Upgrade ale není levný, v přepočtu vyjde na nějakých 725 tisíc korun. Elon Musk na svém Twitteru vysokou cenu vysvětlil – baterie pro Roadster se kompletují pouze na objednávku, a to téměř kompletně ručně a jen v malém množství (2 až 3 týdně). Objednat si baterii můžete už dnes za rezervační poplatek 5 tisíc dolarů, tu starou si Tesla nechá.

Elon Musk v minulých dnech promluvil na svém Twitteru také o nedočkavě vyhlíženém sedanu Model 3. Představí ho prý v březnu příštího roku a rovnou se začne i s přijímáním předobjednávek. Výroba se odstartuje zhruba za dva roky a stát bude 35 tisíc dolarů, v přepočtu asi 850 tisíc korun. Musk odhalil také nové informace k Modelu X – první zákazníci si budou moci své předobjednané plně elektrické SUV převzít už 29. září přímo v továrně ve Fremontu v Kalifornii.

Nahoru