menuMENUHledat

Jak si bydlí Elon Musk?

16.04.2018 07:00 | Autor: VS
Jak si bydlí Elon Musk?

Elon Musk je muž, jehož práci sleduje celý svět. Jak se ale má ve svém soukromém životě a kde tráví svůj volný čas s rodinou? Pojďte s námi na návštěvu do Muskova honosného sídla v Bel Air.


Oblíbená lokalita

Elon Musk patří mezi nejbohatší osoby této planety, a proto není divu, že své peníze nechce investovat výhradně do svých veřejných projektů, ale rád si dopřeje i trochu toho luxusu ve svém soukromí. Příkladem mohou být nemovitosti, které vlastní.

Ano, pokud byste pátrali po tom, jak vlastně vypadá dům Elona Muska, naleznete hned několik budov. Musk totiž začal skupovat nemovitosti v oblasti Bel Air v Los Angeles. V současné době zde vlastní již pět nemovitostí, které jsou navíc velice blízko u sebe, a tak je má všechny pěkně pod dohledem.

Posledním přírůstkem do jeho rodiny luxusních nemovitostí v této lokalitě je dům za 24 milionů dolarů, který koupil v roce 2016. Jedná se o ultra moderní sídlo situované na hřebenu kopce, takže je z domu nádherný výhled do celého okolí. Objekt sice nedisponuje velkou zahradou, ale Musk zde prý vidí prostor pro další expanzi. Navíc dům nabízí vše, co si pod takovou stavbou představíte. Nechybí bazén, ani několik ložnic a koupelen. Muska byste zde však nenašli.

Dům pro sebe a pět svých dětí

Velký vizionář totiž obývá dům, který je od nově zakoupené nemovitosti, co by kamenem dohodil. Musk dům v podhůří Santa Monicy zakoupil v roce 2013 za 17 milionů dolarů. Jedná se o luxusní sídlo v italském stylu, které je prý tak vysoké, aby z něj bylo vidět na Bel Air Country Club, tedy místní golfový klub.

Dům disponuje sedmi ložnicemi, sedmi koupelnami a obrovským domácím kinem, ve kterém Musk rád hraje videohry. Najdeme zde také posilovnu, kterou se pan majitel snaží navštívit alespoň dvakrát do týdne.

K objektu navíc náleží i malý ranč situovaný hned naproti tomuto domu. Ten Musk zakoupil ve stejném roce a propojil ho se svým stávajícím domem. Díky tomu jeho sídlo disponuje obrovskou zahradou, vlastními tenisovými kurty a samozřejmostí je i bazén.

Na Muskovo sídlo se můžete podívat v následujícím videu:

Londýnský zámeček

Celková hodnota nemovitostí, které Elon Musk v této oblasti vlastní, je odhadována na 72 milionu dolarů. To však nejsou zdaleka všechny nemovitosti šéfa SpaceX a Tesla Motors. Za zmínku stojí například londýnské luxusní sídlo ve Westminsteru, které má momentálně Elon Musk v pronájmu za jeden milion liber na rok s tím, že po uplynutí jednoho roku si bude moci tuto nemovitost zakoupit za dalších 2,9 milionu liber. V současné době se jedná o jednu z nejvyšších částek, která je za nemovitost na dohodu „try before buy“ vyplácena.

mansion-housebedroomsuitephotomansionhousewestminstercocktailbarandclubloungemansionhousewestminsterfrontfacade-1mansionhousewestminsterswimmingpoolcomplex2

 

Nahoru