menuMENUHledat

Elon Musk zveřejnil směšnou cenu stavebních bloků Boring Company

20.09.2018 07:17 | Autor: VS | Zdroj: teslarati.com
Elon Musk zveřejnil směšnou cenu stavebních bloků Boring Company

Společnost Boring Company již brzy přijde s další sérií reklamních předmětů. Bude se jednat o stavební bloky, jejichž cena vás překvapí.


Středověká věž nudné společnosti

Nový reklamní produkt společnosti, která se zaměřuje na hloubení tunelů, bude představovat stavební bloky, které budou přeci jen o něco užitečnější než tolik diskutované plamenomety.

Musk se o novém produktu rozhovořil na Twitteru, kde nejdříve informoval o tom, že společnost chystá vybudovat své první ředitelství, které bude postaveno jak jinak než z těchto bloků, zvaných Boring Bricks. Navíc dodal, že ředitelství bude vybudováno do podoby středověké strážní věže, takže se máme na co těšit.

Stavební materiál přinášející cenovou (r)evoluci

Navíc jsme se dozvěděli, že první Boring Bricks by se měly začít nabízet za dva měsíce a jeden blok by měl mít cenu 10 centů, tedy 0,22 korun. To je poměrně dost překvapivá cena, protože podobné bloky z betonu či jílu jsou prodávány několikanásobně dráž.

Díky této ceně by byl stavební materiál Boring Company jedním z nejdostupnějších stavebních materiálů na trhu a nejen tom americkém. Navíc se jedná o velmi kvalitní materiál, který je dokonce schválen pro užívání při stavbách na území Kalifornie, kde se přihlíží i k časté seismické aktivitě.

Zdarma pro ty, kteří to potřebují

Ovšem tou nejzajímavější informací, kterou Musk vypustil, je, že společnost je ochotna tento stavební materiál poskytovat i zcela zdarma, pokud bude určen na projekty cenově dostupného bydlení. O levném bydlení ve spojitosti s Boring Bricks se Musk zmiňoval již dříve, a to když sdílel na Twitteru své nápady na tento nový reklamní produkt společnosti. Tehdy poznamenal, že bloky budou obstarány zámkovým systémem, díky čemuž je na sebe bude možné stavět bez narušení pevnosti. Zároveň dodal, že budou navrženy tak, aby dva lidé byli schopni za jeden den postavit stěny menšího domu.

Jak bude Boring Company nakládat s vykopaným materiálem, zajímalo fanoušky ještě předtím, než společnost rozjela projekt Boring Bricks. Musk tehdy řekl, že by materiál mohl být používat pro obklad vykopaných tunelů:

„Boring Company zkoumá technologie, které pomohou recyklovat vytěženou horninu do bloků, které budou použity pro budování struktur. Není to nový koncept, protože budovy byly stavěny ze zeminy po tisíce let, pyramidy nevyjímaje. Tyto cihly by mohly být potenciálně použity jako část samotného obložení tunelu, které je jinak budováno z betonu.“

Boring Company bude mít materiálu dost a dost

Boring Company se v současné době připravuje na vysoce sofistikovaný projekt dopravního systému v Chicagu. Začátkem tohoto roku totiž vyhrála soutěž na projekt vysokorychlostní dopravní linky mezi centrem Chicaga s letištěm O´Hare. Pokud se projekt ukáže jako funkční a úspěšný, mohla by cena celé společnosti vyšplhat až na 16 miliard dolarů.

Nahoru