menuMENUHledat

Jak si šestnáctiletý kluk vydělal na vlastní Teslu

07.12.2015 10:35 | Zdroj: motortrend.com
Jak si šestnáctiletý kluk vydělal na vlastní Teslu

Když jste teenager a hodláte si pořídit své první auto, obvykle jsou vaše finanční možnosti dost omezené. Někdy skoro nulové. Ovšem šestnáctiletý Američan Haydn Sonnad má podnikavého ducha a přišel na způsob, jak si vlastními silami vydělat na Model S.

Tesloop přepravuje zákazníky mezi Los Angeles a Las Vegas

Mladík z Los Angeles jednoho dne přišel za svým otcem s tím, že by chtěl vlastní auto. A měl dost jasnou představu, jaký vůz chce. Vybral si dobře Teslu Model S. Zaskočený tatík zřejmě nevěděl, co synovi na odvážné přání říct, tak mu nabídl, že mu na auto půjčí, pokud bude dluh měsíčně splácet. Možná počítal s tím, že takovou podmínku jeho šestnáctiletý syn nezvládne splnit. To se ale přepočítal.

Haydn Sonnad založil firmu Tesloop, která přepravuje zákazníky mezi Los Angeles a Las Vegas, a to právě Modelem S, čili úplně bez emisí. Jedna cesta vyjde na 85 dolarů. Protože Haydn Sonnad je moc mladý na to, aby mohl být profesionálním řidičem, najímá na tuhle práci řidiče starší, než je on sám.

Obchody Sonnadovi jen kvetou

Zájemci o cestu do Las Vegas a nově také do Orange County si svou jízdu zamluví přes internet a auto je následně vyzvedne u dobíjecí stanice v Los Angeles. Svézt se mohou až čtyři pasažéři, cesta do Las Vegas jim zabere čtyři hodiny a kvůli lepšímu pohodlí všech spolucestujících jsou telefonní hovory během cesty omezeny pouze na tři minuty pro každého.

Vzhledem k tomu, že cestování bez emisí a ekologičtější způsob života obecně jsou teď v Kalifornii hodně populární, nabírá byznys Haydna Sonnada na obrátkách. Kdo ví – třeba si v dohledné době bude moci dovolit celou flotilu dalších elektromobilů

Nahoru