menuMENUHledat

Musk chce hloubit tunely, aby vyřešil dopravní zácpy

02.05.2017 08:00 | Autor: BP | Zdroj: teslarati.com

Musk chce zmenšit průměr tunelu a zvětšit výkon tunelovacího stroje

Za prvé zmenší průměr tunelu. Klasický rozměr pro přepravu lidí v tunelech je 26-28 stop, kapslím/skatům Tesla by stačilo 12 stop. To na první pohled nemusí vypadat jako takový zásah. Ale znamená to snížit náklady téměř na polovinu. Menší tunely znamenají i větší rychlost kopání.

Za druhé přebudují klasický styl kopání. Ten spočívá v tom, že stroj nejdřív kope, pomalu, ale jistě, pak zastaví, aby se mohly nainstalovat podpory nově vykopaných zdí. Musk s týmem pracují na způsobu, jak tyto věci dělat současně, aniž by se mašina musela zastavit. To by znamenalo zrychlení postupu a samozřejmě snížení nákladů.

A na závěr: tunelovací stroje nejsou podle Muska ani vzdáleně u svých limitů. Jejich výkon i efektivita by podle vizionáře mohla být mnohem vyšší. Na to se tým hodlá také zaměřit.

Musk dále odhalil, že The Boring Company má nového mazlíčka. Jmenuje se Gary, je to šnek a dokáže se přesouvat 14x rychleji, než existující tunelovací stroje. Gary představuje novou motivaci pro celý tým. Jakmile předhoní tunelovací stroje jeho, všechno ve vesmíru bude možné. :)

This article appeared at TESLARATI. Follow TESLARATI on Twitter.

Nahoru