menuMENUHledat

Německá pošta se chce pustit do byznysu s elektromobily

06.04.2016 19:09
Německá pošta se chce pustit do byznysu s elektromobily

Německá pošta chce do ulic vyslat 30 tisíc elektromobilů, které budou rozvážet dopisy a balíky do všech koutů Německa. A to není všechno! V budoucnu chce dokonce Německá pošta elektromobily prodávat i dalším zákazníkům.

Projekt podporuje i německá vláda

V letošním roce chce Německá pošta zařadit do svého vozového parku 2000 elektromobilů Streetscooter. Projekt využívání elektromobilů Německou poštou podporuje i německá vláda. Spolkové ministerstvo životního prostředí na něj v rámci programu Erneubar mobil vyčlenilo zhruba devět milionů eur.

Firma Streetscooter vznikla jako start-up při Technické univerzitě v Cáchách v roce 2010. Před rokem a půl převzala tuto firmu Německá pošta a díky jejímu know-how začala pracovat na elektromobilech pro masovou výrobu.

Zatím bude pošta elektromobily využívat pro své vlastní potřeby. Ve střednědobém horizontu je ale chce začít vyrábět i pro další zákazníky. Chtějí se ale soustředit na jiný typ zákazníků než Tesla. Německá pošta se chce dle svého vyjádření soustředit spíš na firmy a na lidi, kteří potřebují užitkové typy vozu. Příznivce sporťáků, limuzín a menších městských aut tedy jejich nabídka asi moc nezaujme.

Nahoru