menuMENUHledat

Neuvěřitelné obrázky rakety, která bude již brzy dobývat Mars

11.07.2018 08:50 | Autor: VS | Zdroj: Twitter.com
Neuvěřitelné obrázky rakety, která bude již brzy dobývat Mars

Big Falcon Rocket společnosti SpaceX, představuje pro mnoho odborníků i laiků projekt, který započne zcela novou éru našeho druhu. Éru, kdy se lidská rasa začne rozšiřovat do dalších koutů vesmíru.


Co je realita a co fikce?

I to je důvod, proč tato raketa fascinuje tolik fanoušků po celém světě. Patří mezi ně i Gravitation Invovation, kteří nyní zveřejnili hned několik fan-artů věnovaných tomuto projektu, jehož cílem je dobytí rudé planety.

Kvalita snímků je na tak vysoké úrovni, že by se mohly stát okamžitě tapetami ploch odborníků pracujících v NASA. Některé detaily jsou vyvedeny k naprosté dokonalosti a dá se říci, že svou krásou by dokázaly předčít i realitu.

David Romax, který se na tvorbě obrázků podílel největší měrou, byl inspirován k jejich vytvoření v momentě, kdy mu jeden z jeho kamarádů řekl, že by měl své schopnosti v grafickém oboru a modelářství propůjčit do služeb SpaceX a pracovat pro ní. David sice pro SpaceX pracovat nezačal, nicméně i tak udělal velkou radost všem fanouškům této společnosti. Obrázky jsou totiž doposud těmi nejlepšími, neoficiálními obrázky, jaké o projektu BFR vznikly.

Technická věrohodnost

Z důvodu nedostatků informací o tom, jak bude raketa ve skutečnosti vypadat, se musel David spoléhat na svou uměleckou a především technickou intuici. Velmi realistického vzhledu rakety dosáhl začleněním některých detailů ze současných raket společnosti SpaceX do BFR. Vycházel zároveň z technických informací, které jsou momentálně k dispozici z projektů Falcon 9, Falcon Heavy a kosmických lodí Crew a Cargo Dragon.

Romaxovo dílo je díky tomu naprosto šokující, plné hloubky a dramatu. Dílo je tak realistické, že nám nebude vůbec děla problémy zavřít oči a představovat si, jak by takováto BFR plula vesmírem k Marsu.

Musíme ještě chvilku vydržet

Projekt Big Falcon Rocket je v současné době ve fázi testování. Jen motory rakety podléhají obrovskému množství testů, které jsou navíc neustále dokola opakovány v různých podmínkách a nastaveních. Zkrátka jsou testovány veškeré scénáře, ke kterým by mezi hvězdami mohlo dojít. Stavba samotné rakety je ve fázích příprav. V Los Angeles bude vybudována samostatná specializovaná továrna na výrobu této rakety, jejíž stavba by měla zabrat 12-18 měsíců.

Od kroku do zcela nové éry nás tedy ještě nějaký ten pátek dělí. Již nyní je však jasné, že se můžeme těšit na neuvěřitelnou podívanou, která se zapíše do dějin nejen kosmonautiky, ale dost možná i celého lidstva. SpaceX raketou Falcon Hevy potvrdila, že skutečně ví, co dělá a na sebevědomí jí přidalo také úspěšné testování Bloku 5 u rakety Falcon 9, který přináší možnost opětovného využívání již použitých raket.

Nahoru