menuMENUHledat

Pick-up od Tesly dostane dva motory a neuvěřitelný výkon

28.06.2018 13:36 | Autor: VS | Zdroj: electrek.co
Pick-up od Tesly dostane dva motory a neuvěřitelný výkon

Během prezentace tahače Semi v loňském roce představil Musk také pick-up, který by měl z nákladního vozu vycházet. Nyní Musk odhalil více detailů a inspiraci pro jeho vývoj hledá i u fanoušků.


Tesla Pick-up

Elon Musk minulý rok při prezentaci pick-upu prozradil, že se bude jednat o další model hned po Modelu Y. Během prezentace ukázal také první obrázek tohoto vozu, který byl tak velký, že dokázal na své korbě vézt ještě jeden pick-up. Mnoho lidí si myslelo, že se jednalo pouze o žert a Tesla žádný pick-up dělat nebude. Musk totiž tvrdil, že pick-up bude zmenšeninou Semi a že má společnost v plánu začít s jeho návrhy v příštích pěti letech. Ovšem nyní Musk tuto tématiku na svém Twitteru opět oživil a vypadá to, že se o žádný vtip nejednalo.

Co byste v novém Pick-up chtěli?

Musk se totiž otevřeně zeptal svých fanoušků, co by se jim na této novince líbilo, a co by automobil posunulo na nový level, na což samozřejmě dostal i tisíce návrhů a připomínek. Musk zároveň prozradil, že společnost má již několik nápadů, a že automobil bude vybaven dvojicí elektromotorů s naprosto šíleným točivým momentem. Vůz by navíc měl dle jeho slov disponovat adaptivním zavěšením, které se bude automaticky přizpůsobovat zatížení korby vozu.

What would you love to see in a Tesla pickup truck? I have a few things in mind, but what do you think are small, but important nuances & what would be seriously next level?

— Elon Musk (@elonmusk) 26. června 2018

Právě o něčem takovém mluvil již v roce 2013, kdy poskytl jeden z prvních rozhovorů o myšlence elektrického nákladního vozu:

„Jedna z věcí, o kterých si myslím, že by měla být přítomna v nákladních automobilech, je zavěšení, které je automaticky nastavováno zátěží, která je do vozu naložena. Takové zavěšení, které je schopno vždy udržovat správný úhel vozu a také v reálném čase upravovat tlumení. Protože u každého nákladního automobilu vždy máte velký rozdíl mezi minimálním a maximálním zatížením, a tak i vždy špatně nastavené zavěšení.“

„Myslím si, že je možné vyrobit velmi dobře ovladatelný nákladní vůz, ve kterém se budete cítit dobře při jakémkoliv zatížení. To by bylo opravdu skvělé.“

Dále Musk na Twitteru uvedl, že dvojice motorů by měla být standardní výbavou a to samé platí i pro dynamické odpružení. A jaké byly ty nejzajímavější návrhy, které okomentoval i Musk?

Například Justin Fiacheti navrhnul možnost otáčení zadních kol. Další zajímavý dotaz se zaměřoval na to, zda bude mít pick-up nějaký systém pohodlného nastupování do vozu, protože lze předpokládat, že automobil bude skutečně obrovský. A jeden z dotazů se obracel i na možnost pohodlného parkování, na což mu Musk odpověděl, že bude vybaven kamerovým systémem pokrývající úhel 360° a také sonarovým systémem-

It will parallel park automatically & have 360 degree cameras & sonar

— Elon Musk (@elonmusk) 26. června 2018

Kdy přesně by měl být pick-up odhalen, je momentálně ukryto ve hvězdách. Ovšem, jak to tak vypadá, bude pro Teslu představovat prioritu hned poté, co společnost začne s produkcí Modelu Y, který bude představen v příštím roce a jeho výroba bude zahájena v roce 2020. Budeme to tedy muset ještě nějakou chvilku vydržet.

Nahoru