menuMENUHledat

Powerpack 2.0 představen! Efektivnější řešení je určené pro velké firmy

28.10.2016 23:01 | Autor: BP | Zdroj: tesla.com
Powerpack 2.0 představen! Efektivnější řešení je určené pro velké firmy

Powerpack pochází z dílny Tesla Energy. Jedná se o energetické úložiště (v ideálním případě napojené na solární systém). Během září 2016 se začaly doručovat první kusy Powerpack 2.0.

Powerpack 2.0 má 2x vyšší energetickou hustotu

Na oficiálních stránkách Tesly se můžeme dozvědět, že nový Powerpack 2.0. disponuje 2x vyšší energetickou hustotou než dřívější model. Má také zbrusu nový inventor, který pochází přímo z dílny Tesly a je vyráběn v Gigafactory. Společnost uvádí, že jde o nejdostupnější a nejefektivnější zařízení na trhu. Instalace nového Powerpacku je díky inventoru mnohem jednodušší.

Powerpack začíná být ve světě využíván i k budování rozvodných sítí, první takové systémy je možné najít v Kalifornii nebo na ostrově Kauai. Tesla navíc vyrábí i řešení pro domácnosti: Powerwall. Během dnešního večera chce také světu představit nový produkt související se solární energií, a to spolu se SolarCity.

Powerpack a Powerwall se těší velké oblibě a zájem stále stoupá. Svědčí o tom i 300 MWh kapacity, kterou Tesla už nainstalovala po celém světě.

Nahoru